Στην ανακοίνωση της, η Έ.ΑΣ.Υ.Α. κάνει λόγο για «καταδρομικές επιθέσεις που καταδεικνύουν το προφανές», δηλαδή ότι «διψούν για αίμα Αστυνομικού», ενώ απαιτεί «από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να αφουγκραστούν τις συνεχείς εκκλήσεις μας για ενίσχυση εφ’ όλης της ύλης, σε Υπηρεσίες όπως το Α.Τ. Καισαριανής», υπενθυμίζοντας «δε στους αρμόδιους ότι με ευχολόγια, με ιδρύσεις νέων Υπηρεσιών και με ιδεολογήματα δεν αντιμετωπίζεται η δράση όλων αυτών των «καλομαθημένων» παιδιών του συστήματος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ε.ΑΣ.Υ.Α.:

“Καταδρομικές επιθέσεις που καταδεικνύουν το προφανές:

Οι μπαχαλάκηδες διψούν για αίμα Αστυνομικού.

Όπως αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, «οι γνωστοί-άγνωστοι» μπαχαλάκηδες «επισκέφτηκαν εθιμοτυπικά» το Α.Τ. Καισαριανής, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα τους, ύστερα από τη νέα δολοφονική επίθεση με βόμβες μολότοφ που έλαβε χώρα χθες (28/02/2021), δίχως ευτυχώς τραυματίες.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε και σήμερα (01/03/2021) πρωινές ώρες διερχόμενο περιπολικό επί της οδού Ούλωφ Πάλμε από ομάδα μπαχαλάκηδων οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χάριν στην οδηγική ικανότητα του αστυνομικού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Είναι δε αξιοσημείωτη η ταχύτητα και η οργάνωση που επιδεικνύουν οι ομάδες αυτές κατά τις καταδρομικές επιθέσεις που επιχειρούν, ενώ οι πυρπολημένες υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες αποδεικνύουν την, κατά την άποψή μας, λανθασμένη μέχρι σήμερα τακτική της Ηγεσίας που εδώ και χρόνια ακολουθείται, με τους Αστυνομικούς να είναι σταθεροί σε στόχους και σημεία , μειώνοντας κατ΄ αυτό τον τρόπο σε μεγάλο ποσοστό την πιθανότητα καταδίωξης και σύλληψης των δραστών.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έχουμε καταγγείλει πολλάκις αυτή την αναχρονιστική τακτική, η οποία παγιώθηκε με την προηγούμενη Κυβέρνηση, άλλαξε προσωρινά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης με την ενεστώσα Φυσική και Πολιτική Ηγεσία , τείνει όμως δυστυχώς να παγιωθεί εκ νέου. Έχουμε επίσης εκφράσει τις απόψεις μας φτάνοντας μέχρι τη Δικαιοσύνη ούτως ώστε να προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας, προκειμένου να είναι και αυτοί σε θέση με τη σειρά τους να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία του Έλληνα πολίτη.

Δυστυχώς δεν τολμούμε να ευχηθούμε να μην ξανασυμβεί, ούτως ή άλλως δεκαετίες τώρα ο Έλληνας Αστυνομικός υφίσταται τέτοιου είδους επιθέσεις , απαιτούμε όμως να γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε οι δράστες της επίθεσης να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τους καταλογιστούν οι νόμιμες ποινές. Απαιτούμε επίσης από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να αφουγκραστούν τις συνεχείς εκκλήσεις μας για ενίσχυση εφ’ όλης της ύλης, σε Υπηρεσίες όπως το Α.Τ. Καισαριανής.

Υπενθυμίζουμε δε στους αρμόδιους ότι με ευχολόγια, με ιδρύσεις νέων Υπηρεσιών και με ιδεολογήματα δεν αντιμετωπίζεται η δράση όλων αυτών των «καλομαθημένων» παιδιών του συστήματος.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα – προβληματισμούς προς όλους, χωρίς να αναμένουμε πειστικές απαντήσεις (άλλωστε σπανίως τις λαμβάνουμε) , αλλά για να μεταφέρουμε τον παλμό και την υπηρεσιακή πραγματικότητα των αστυνομικών της Αθήνας.

Για ποιο λόγο για ακόμα μια φορά στοχοποιούνται Αστυνομικές Υπηρεσίες, οικίες και περιουσίες απλών εργαζόμενων οικογενειαρχών αστυνομικών οι οποίοι απλώς κάνουν τη δουλειά που τους αναθέτει η Πολιτεία;
Για ποιο λόγο το Κράτος Δικαίου όντας ο ακρογωνιαίος λίθος της έννομης τάξης δεν έχει θωρακίσει έως σήμερα θεσμικά και δεν έχει δώσει τα νομικά εργαλεία στους Αστυνομικούς ώστε να ανταπεξέρχονται στους παντοειδείς κινδύνους;
Για πόσο ακόμα θα γίνεται ανεκτή από μέρη του πολιτικού συστήματος η δράση οργανωμένων μειοψηφιών, οι οποίες δεκαετίες τώρα θέτουν τη δημοκρατία μας σε ομηρία;
Θα έρθει ποτέ επιτέλους το πολιτικό σύστημα σε συνεννόηση γι’ αυτά τα φαινόμενα, αποδεχόμενο ΟΜΟΦΩΝΑ ότι το λειτούργημα του αστυνομικού ακολουθεί πιστά τις αρχές και τις προσταγές του Συντάγματος και των Νόμων και όχι τις πολιτικές ιδεολογίες ενός εκάστου;
Για ποιο λόγο η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία έχει αποδεκατίσει εν γνώση της τα Αστυνομικά Τμήματα, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει ελάχιστοι αστυνομικοί; Δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτό από την πλευρά μας, ότι ένας επαγγελματίας εργαζόμενος κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος, αφού οι καθημερινές υποχρεώσεις της Υπηρεσίας που πρέπει να διεκπεραιωθούν, ολοένα και πολλαπλασιάζονται, την ίδια ώρα που το προσωπικό συνεχώς μειώνεται και η Ηγεσία δημιουργεί συνεχώς νέες Υπηρεσίες !!!
Για ποιο λόγο το μεγαλύτερο ποσοστό των μηχανοκίνητων μάχιμων Υπηρεσιών είναι «καρφωμένες» σε σταθερά σημεία, αρκετά εκ των οποίων έχουν ως κύριο σκοπό τους ελέγχους για τον Covid-19 στους πολίτες; Μήπως έχει σταματήσει να υφίσταται η εγκληματικότητα και η τρομοκρατία, η οποία επιτίθεται τυφλά δίχως να κάνει διακρίσεις;
Για ποιο λόγο το επάγγελμα του Αστυνομικού δεν έχει αναγνωρισθεί έως σήμερα από την Πολιτεία ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, την ίδια ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί το μοναδικό Οργανισμό με τόσο μεγάλο αριθμό πεσόντων στο καθήκον και τραυματιών αστυνομικών εν καιρώ ειρήνης;
Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών απαιτούμε όπως σύσσωμα τα Πολιτικά Κόμματα καταδικάσουν τις επιθέσεις εναντίον του Α.Τ. Καισαριανής, αλλά και εναντίον μεμονωμένων Αστυνομικών στόχων και επιτέλους ας ξεκινήσουν υπό το πρίσμα τους οι διαδικασίες οικοδόμησης μιας Αστυνομίας, με κριτήρια υψηλού επαγγελματισμού και αξιόπιστων λειτουργιών σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα στάδια της καθημερινής δράσης της και όχι με κινήσεις σπασμωδικές και εκ του προχείρου. Όσο δεν γίνεται αυτό, οι κίνδυνοι θα πολλαπλασιάζονται, το αστυνομικό Σώμα θα χρεώνεται αποτυχίες, ενώ η συντεταγμένη Πολιτεία θα κατηγορείται για την αδυναμία της να απαντήσει αποτελεσματικά στις καθημερινές προκλήσεις.

Το κοινωνικό φαινόμενο της βίας, το οποίο προφανώς έχει προσλάβει οργανωμένα, εγκληματικά χαρακτηριστικά, με ύποπτες διασυνδέσεις και εύλογες σκοπιμότητες, είναι επικίνδυνο να αναμένει κανείς να αντιμετωπιστεί μόνο από τις αποδεκατισμένες Αστυνομικές Υπηρεσίες.

ΟΧΙ στην ομηρία της Δημοκρατίας…

Θωρακίστε μας για να προστατεύσουμε τους πολίτες!”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ