Στην μη ύπαρξη νεότερων στοιχείων, που θα οδηγούσαν στην αναβάθμιση της κατηγορίας ορισμένων υπευθύνων από πλημμέλημα σε κακούργημα κατέληξε ο αρμόδιος εισαγγελέας Γιώργος Νούλης.

 

Πρόκειται για την τρίτη απόρριψη του αιτήματος του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη, που είχε ζητήσει από διαφορετικούς εισαγγελείς της αναβάθμιση των κατηγοριών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έναντι στελεχών της Πυροσβεστικής.

Ο εισαγγελέας, μετά από μελέτη του σχετικού ανακριτικού αιτήματος, έκρινε πως δεν έχουν προκύψει στοιχεία για τη θεμελίωση της αναβάθμισης της κατηγορίας, σε συνέχεια και των προηγούμενων απορριπτικών αποφάσεων από συναδέλφους του.

 

Ειδικότερα, θεώρησε πως τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο ανακριτής, δεν αποτελούν νέα πραγματικά περιστατικά που ανάγονται στο χρόνο διάπραξης των εξ αρχής διωχθέντων πλημμελημάτων και ως εκ τούτου δεν ήταν ικανά να θεμελιώσουν ενδεχόμενο δόλο, όπως απαιτεί ο νόμος.

 

Από εισαγγελικές πηγές αναφερόταν πως σε περίπτωση που υπήρχαν τα απαραίτητα από τον νόμο στοιχεία, δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην προχωρήσει στην άσκηση βαρύτερων διώξεων για μια τόσο σοβαρή υπόθεση που οδήγησε στο θάνατο 102 πολίτες, προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων και κατέστρεψε περιουσίες.

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ