Το πρώτο Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, υιοθέτησε χθες το Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας.

Ειδικότερα το ΕΣΡΜ που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνου Αλεξανδρή, αποφάσισε την εφαρμογή των προτεινόμενων πολιτικών την ανάπτυξη δέσμης θετικών δράσεων, που θα στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα είναι απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού και σε κάθε διάκριση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση “για το ΕΣΡΜ πρέπει να στηρίζονται όλες οι πτυχές της προσωπικότητας των πολιτών και να προάγεται η συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι, καθώς επίσης να τυγχάνουν προστασίας στην έκφραση των ιδεών τους και των προτιμήσεών τους, ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τις γενεαλογικές καταβολές, την κοινωνική προέλευση, τις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις, την αναπηρία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά του φύλου τους”.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης σημειώνεται ότι η” προστασία και η προώθηση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών συγκροτούν τις βασικές αρχές του Ελληνικού Συντάγματος.

Η Ελλάδα αποδίδει πρωταρχική σημασία στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών όλων των ατόμων που ευρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας, καθώς και στη διαφύλαξη των δημοκρατικών θεσμών και στη λειτουργία του κράτους δικαίου”.

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας δηλώνει αποφασισμένο” να αναπτύξει κάθε αναγκαία δράση που θα ενισχύει τη δυναμική στήριξη των ελευθεριών όλων των πολιτών, όπως ακριβώς απαιτεί ο ρόλος του”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ