Ήταν ξημερώματα Χριστουγέννων του 2017, όταν ο γνωστός παρουσιαστής Κωνσταντίνος Αγγελίδης γύριζε με τη μηχανή του από κέντρο διασκέδασης στο σπίτι του. Στη διαδρομή, λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών προσπάθησε αιφνιδιαστικά να διασχίσει τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, αλλάζοντας την πορεία του, με αποτέλεσμα η μηχανή του 43χρονου παρουσιαστή να «καρφωθεί» πάνω στο λεωφορείο.

 

 

Τρία χρόνια αργότερα ήρθε η δικαίωση για εκείνον και την οικογένειά του. «Η απόφαση που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών για την υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος του Κων/νου Αγγελίδη, είναι πρωτοπόρα καθώς αφορά σε ένα σύνθετο ζήτημα απόδειξης (δηλ. ποιος ευθύνεται σε ένα τροχαίο ατύχημα με σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα). Η πρωτοτυπία της έγκειται στην εκτενή χρήση ως αποδεικτικού υλικού στοιχείων που προήλθαν αφενός μεν από γεωδαιτικά συστήματα πληροφόρησης (GPS), αλλά και αφετέρου από την χρήση drones σε συνδυασμό με υπολογιστικά προγράμματα εξομοίωσης ατυχημάτων (και εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε για τη συνεισφορά τους στην πραγματογνωμοσύνη τον κ. Β. Αραμπαζάκη) , που αποτύπωσαν την πραγματική πορεία των οχημάτων» επισημαίνει στο dikastiko.gr ο συνήγορός του, Αγαμέμνωνας Τάτσης.

 

 

Όπως προσθέτει: «Έτσι, αποδείχθηκε ότι το προπορευόμενο λεωφορείο όχι μόνο δεν ακολούθησε το προγραμματισμένο δρομολόγιο, αλλά και επίσης επιχείρησε αντικανονικό ελιγμό (αλλαγή λωρίδων), με αποτέλεσμα να ανακόψει αιφνιδιαστικά την πορεία του οπισθίως κινούμενου οχήματος, το οποίο παρά της προσπάθειες του θύματος, δε κατάφερε να αποφύγει την πρόσκρουση».

Ο παρουσιαστής νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο Ασκληπιείο Βούλας. Μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε την 25η Δεκεμβρίου του 2017, μία ημέρα μάλιστα πριν τα γενέθλιά του, ξεπέρασε μεν τον κίνδυνο για τη ζωή του, ωστόσο έμεινε παράλυτος, δεν μπορούσε να μιλήσει και να αυτοεξυπηρετηθεί.

«Υπέστην και συνεχίζω να υφίσταμαι σωματικούς πόνους, ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, άγχος για τη μελλοντική πορεία της υγείας μου και έχω περιέλθει σε δυσμενέστατη ψυχολογική κατάσταση, ιδίως λόγω της μόνιμης, ισόβιας και μη αναστρέψιμης αναπηρίας μου. Συνεχίζω να έχω επιπλοκές από διάφορες μολύνσεις, ή προκειμένου να πραγματοποιηθούν αναγκαίες θεραπείες, αναγκάζομαι να εισάγομαι συνέχεια στα νοσοκομεία. Αδυνατώ να επικοινωνήσω ακόμα και με οικεία μου πρόσωπα, αδυνατώ να αυτοεξυπηρετηθώ, αφού ούτε καν να σιτιστώ μόνος μου δεν μπορώ» ήταν μερικά από όσα αναφέρονταν στην αγωγή του παρουσιαστή κατά των υπευθύνων αναφορικά με το σοβαρό τροχαίο που είχε με τη μηχανή του.

 

 

Η απόφαση

«Η σχολιαζόμενη απόφαση, αν και σε πρώτο βαθμό, αξιολογεί εξαντλητικά τα στοιχεία που εισφέρθηκαν στην δικογραφία από τους διαδίκους, και καταλήγει σε δικανικές κρίσεις που δικαιώνουν το θύμα, αναγνωρίζοντας την υποχρέωση των υπαιτίων να του καταβάλλουν αποζημίωση. Εκκρεμές έμεινε το ζήτημα του σκέλους της αποζημίωσης ως προς το κονδύλιο των εισοδημάτων που πρόκειται να απωλέσει κατά τον βίο του, και για το λόγο αυτό το Δικαστήριο ζήτησε να προσκομιστούν έγγραφα από τους ασφαλιστικούς φορείς» ανέφερε ο κ. Τάτσης.

 

 

 

 

«Βεβαίως, καμία αποζημίωση, από κανένα Δικαστήριο του κόσμου δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη βλάβη του Αγγελίδη και την πληγή στις ψυχές των οικείων του και ειδικότερα του μικρού γιού του. Θα είναι όμως ένα σημαντικό στήριγμα στην οικογένεια του, στη σύζυγό του, που δίνει έναν τιτάνιο αγώνα όλα αυτά τα χρόνια, να διατηρήσει ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και παροχής νοσηλευτικών και παραϊατρικών υπηρεσιών στον Κωνσταντίνο. Η απόφαση αυτή εν τέλει δικαιώνει την εμπιστοσύνη της οικογένειας στην Δικαιοσύνη» καταλήγει.

Η πρώτη συνάντηση με τον γιο του

Η αγωγή ήταν να συζητηθεί τον Απρίλιο του 2019 αλλά πήρε αναβολή και σε αυτήν ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης και η σύζυγός του Ευαγγελία Βαρσάμη, ζητούσαν από τον οδηγό του λεωφορείου που ευθύνεται, όπως ισχυρίζονταν, για τη μοιραία σύγκρουση, 3 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση, αφού όπως αναφέρεται, ο παρουσιαστής έχει υποστεί σημαντικές νοητικές και κινητικές βλάβες, κάποιες από τις οποίες δίχως ελπίδα ίασης.

Ειδικότερα, η οικογένεια ζητούσε 2.796.000 ευρώ αποζημίωση για τον παρουσιαστή και 108.000 ευρώ για την ανατροφή του γιου του μέχρι να φτάσει στην ηλικία των 22 ετών.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης κατόρθωσε μετά από ένα χρόνο από το τροχαίο να συναντήσει ξανά το γιο του. Η σύζυγος του Αγγελίδη είχε τότε περιγράψει τη συγκινητική στιγμή, λέγοντας πως παρά το γεγονός ότι φοβόταν τις αντιδράσεις του γιου τους, εκείνος χάρηκε πολύ και αγκάλιασε σφιχτά τον μπαμπά του που του είχε λείψει πάρα πολύ.

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι φυσικοθεραπευτές του είχαν αναφερθεί στη θετική εικόνα που παρουσίαζε η υγεία του παρουσιαστή, σύμφωνα με τους οποίους είχε αρχίσει να περπατάει σιγά- σιγά και να μπορεί να μιλάει.

 

 

Το τροχαίο της μητέρας του

Τραγική ειρωνεία είναι πως όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει έξι χρόνια πριν το ατύχημά του, η μητέρα του έμεινε σε κώμα επί 14 έτη μετά από τροχαίο ατύχημα. Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει το 2011 η μητέρα του έπεσε από μηχανάκι και χτύπησε στο κεφάλι, αλλά η έλλειψη γιατρών και η 20ωρη καθυστέρηση στο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας είχαν ως συνέπεια να νεκρωθούν όλα τα κύτταρα του εγκεφάλου της.

Για έξι μήνες, η μητέρα του βρισκόταν στην εντατική και υποστηριζόταν από ιατρικά μηχανήματα. Έπειτα και για 14 χρόνια παρέμεινε στο σπίτι σε κωματώδη κατάσταση και την φρόντιζε εκείνος και η αδερφή του. «Το χτύπημα σαν χτύπημα ήταν τόσο λίγο που αν είχε μπει εγκαίρως στο χειρουργείο θα ήταν μια χαρά», είχε δηλώσει.

 

 

Το τηλεοπτικό ντεμπούτο του ο Κωνσταντίνος έκανε στην μουσική εκπομπή «Mega Star», στο πλευρό της Ναταλίας Γερμανού, την οποία συμπαρουσίαζε για 7 χρόνια. Το 2006 πέρασε στον «Όμορφο κόσμο το πρωΐ» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στη συνέχεια, παρουσίασε το παιχνίδι περιπέτειας και δράσης «Go straight» στον ANT1. Τα τελευταία χρόνια πριν το τροχαίο είχε απομακρυνθεί από την τηλεόραση και εργαζόταν ως διευθυντής επικοινωνίας και οργάνωσης στο χώρο της εστίασης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ