«Ξαναχτύπησε» ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στην εκπνοή του 2020 κι ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο μετράει ώρες για την έξοδό του από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από μια σχέση 48 χρόνων.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία για την υποβολή αιτήματος προκειμένου να του χορηγηθεί γαλλικό διαβατήριο, ώστε να διατηρήσει τους δεσμούς του με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

Το πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ψήφισε ναι στο δημοψήφισμα του 2016 για την παραμονή της Βρετανίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ, δήλωσε στο ραδιόφωνο του RTL ότι επιθυμεί να γίνει Γάλλος πολίτης, λόγω των ισχυρών οικογενειακών δεσμών του με τη Γαλλία.

«Αν το καταλαβαίνω σωστά, είμαι Γάλλος. Η μητέρα μου γεννήθηκε στη Γαλλία, ήταν εξολοκλήρου Γαλλίδα, όπως και ο παππούς της. Έτσι, για μένα, όλο αυτό αφορά στην ανάκτηση όσων έχω ήδη. Και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο», σημείωσε σε άπταιστα γαλλικά ο 80χρονος Τζόνσον.

«Θα είμαι πάντα Ευρωπαίος, αυτό είναι σίγουρο. Δεν μπορούμε να πούμε στους Βρετανούς: δεν είστε Ευρωπαίοι. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο Στάνλεϊ Τζόνσον.

Ο γιος του Μπόρις ήταν το κεντρικό πρόσωπο της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης στο δημοψήφισμα του 2016, με το σύνθημα ότι η Βρετανία μπορεί να «ευημερήσει αρκετά» ως ένα πλήρως κυρίαρχο έθνος έξω από την «υπερβολικά γραφειοκρατική Ε.Ε.».

 
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ