Ένα από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης για το οποίο έχει ξεσπάσει άγρια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης όπως έγραψε το dikastiko.gr, αυτό για την αλλαγές στα ΑΕΙ, εισάγεται στις 10 το πρωί στην Ολομόλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου -σε δύο συνεδριάσεις.

Αιχμή του δόρατος του νομοσχεδίου η σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας (για την οποία έχει ξεσπάσει θύελλα), το… τέλος στους αιώνιους φοιτητές και η εισαγωγή βάσης για να περάσει κάποιος στο πανεπιστήμιο. 

Υπέρ του σχεδίου νόμου, επί της αρχής, των άρθρων και το σύνολό του, τάχθηκε η ΝΔ, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ η Ελληνική Λύση θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας για το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Εικοσιτετράωρη απεργία και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ προκήρυξε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Ομοσπονδία καλεί σε συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους στις 13:00 στα Προπύλαια και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις στις άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη από χθες φοιτητές πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, ενώ θα συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της ΟΔΠΤΕ, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, που υπερασπίζονται τη Δημόσια Παιδεία και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ/ΒΙΝΤΕΟ: thesstoday.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ