Την ώρα που οι συνήγοροι του Δημήτρη Κουφοντίνα παίζουν το τελευταίο τους νομικό χαρτί όπως έγραψε το dikastiko.gr κι ενώ ο αρχιεκτελεστής της “17 Νοέμβρη” νοσηλεύεται με οξεία νεφρική ανεπάρκεια που εμφάνισε την Παρασκευή και βάσει της εισαγγελικής διάταξης έγινε χορήγηση ορού ενυδάτωσης καθώς διανύει την 58η ημέρα απεργίας πείνας και 12η δίψας, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό ενώ επισήμανε πως “θα κριθούν όλα από το δικαστήριο”.

Η Σοφία Νικολάου, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» το πρωί του Σαββάτου ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί με τίποτα κανείς κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκτός αν είναι υπόδικος. Το αίτημά του κάθε κρατούμενο εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο. Την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών».

Πρόσθεσε ότι «Ελάχιστοι καταδικασμένοι της ”17Ν” έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ο Κορυδαλλός είναι κλειστός λόγω covid. Στην κατηγορία που εμπίπτει και ο Κουφοντίνας, καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μπαίνουν στον Κορυδαλλό. Κάναμε 1000 έκτακτες μεταγωγές βαρυποινιτών από τον Κορυδαλλό το τελευταίο διάστημα. Και όσοι απέμειναν θα φύγουν προσεχώς. Δεν ξεχωρίζουμε κρατούμενους, η γραμματεία μας είναι για όλους» πρόσθεσε με νόημα.

Σε ότι αφορά στο πώς κινείται η πλευρά Κουφοντίνα, δήλωσε ότι «από την αρχή δείξαμε τον δρόμο στον Κουφοντίνα δια της συνηγόρου του, ότι ο δρόμος για να δούμε να αν οι ενέργειες που έγιναν είναι νόμιμες είναι η δικαστική οδός. Κινήθηκε δικαστικά αυτή την εβδομάδα, έχουμε αποφάσεις δικαστηρίων, ακολουθούν κι άλλες. Δεν μπορούμε να προδικάζουμε αποφάσεις δικαστηρίων. Θα κριθούν όλα από το δικαστήριο».

Η κ. Νικολάου, επανέλαβε, ότι τα αιτήματα για μεταγωγές εξετάζονται από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ). Επισήμανε μάλιστα, ότι η συνήγορός του Δημήτρη Κουφοντίνα επικαλείται πλέον οικογενειακούς λόγους για την μεταφορά του στον Κορυδαλλό. «Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε όταν ήταν στις φυλακές της Κασσαβετείας. Μη τα χρησιμοποιούμε όλα όπως μας συμφέρει»

Η υγεία του Κουφοντίνα

Σχετικά με την πορεία της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, η Σοφία Νικολάου, υπογράμμισε ότι «είναι σοβαρή η κατάστασή της υγείας του εδώ και μέρες. Από τη στιγμή που ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας η ζωή του είναι σε κίνδυνο. Αλλά οι γιατροί είναι από πάνω του. Φροντίζουν να μη φτάσουμε σε άλλες καταστάσεις».

Τι απαντά η Γ.Γ για τις απειλές 

Οι θρασύδειλοι πίσω από τις κουκούλες, που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, απειλούν μια γυναίκα, επαγγελματία, πολιτικό. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται από θρασίμια. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα επιληφθεί.

ΠΗΓΗ: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΠΗΓΗ