Ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες που χρωστάνε στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Νέα παράταση για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στο διάστημα του πρώτου lockdown έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.
Μέχρι το τέλος του έτους «παγώνουν» τα χρέη της πανδημίας των οποίων είχε ανασταλεί η πληρωμή τους προς την Εφορία έως και το τέλος Απριλίου του 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών όπως έγραψε το dikastiko.gr

Σήμερα αναμένεται και η αντίστοιχη ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η αναστολή είσπραξης αφορά τις τρέχουσες βεβαιωμένες οφειλές προς την Εφορία που δεν τελούσαν σε καθεστώς ρύθμισης, οι οποίες δεν πληρώθηκαν την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2020 από φυσικά και νομικά πρόσωπα που ανήκουν στους πληττόμενους κλάδους.

Συγκεκριμένα, οι οφειλές αφορούν:

  • ΦΠΑ
  • Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών
  • Φόρο κληρονομιάς
  • Μηνιαίες δόσεις παλαιότερων ρυθμίσεων

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε μία ρύθμιση αποπληρωμής των οφειλών σε διπλάσιο αριθμό δόσεων από την πάγια ρύθμιση της Εφορίας. Συγκεκριμένα, οι οφειλέτες θα μπορούν να καταβάλουν τους «παγωμένους» φόρους σε 24 άτοκες δόσεις ή σε 48 δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Υπενθυμίζεται πως η πρόβλεψη του περασμένου Οκτωβρίου για τα εν λόγω χρέη ήταν για 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις με επιτόκιο ύψους 2,5%. Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Ιανουαρίου του 2022 και οι υπόλοιπες την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

Τα χρέη που «παγώνουν» έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 υπολογίζονται σε 600.000.000 ευρώ, ενώ εάν συμπεριληφθούν και οι ρυθμισμένες φορολογικές οφειλές των οποίων παρατείνεται η καταβολή και αναστέλλεται η είσπραξη, το συνολικό ποσό αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ