Προθεσμία για τις 26 Φεβρουαρίου πήρε ο Βασίλης Ματθαιόπουλος για να λάβει γνώση της δικογραφίας σχετικά με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής, που κατά την αποφράδα ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018 υπηρετούσε ως υπαρχηγός του σώματος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και άλλα πλημμελήματα, αφού η εισαγγελία έχει απορρίψει τα αιτήματα του ανακριτή για αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα για στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Κατά πληροφορίες πάντως, δεν αποκλείεται να ζητήσει και νέα προθεσμία, λόγω του τεράστιου όγκου της δικογραφίας. Ο ίδιος, σύμφωνα με το δικηγόρο του, δήλωσε αθώος.

Ο τέως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος είχε λάβει κλήση να προσέλθει σήμερα στο γραφείο του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη. Ο Β. Ματθαιόπουλος κατηγορείται με άλλα 19 άτομα από τις συναρμόδιες υπηρεσίες για πράξεις και παραλείψεις του που οδήγησαν στην τραγωδία με τους 102 νεκρούς.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, το φως της δημοσιότητας είχαν δει συνομιλίες του με τον πραγματογνώμονα Δ. Λιόλιο, ο οποίος είχε καταγγείλει πως ο τέως αρχηγός τον εκβίαζε, για να καταθέσει ελλιπή πραγματογνωμοσύνη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ