Ο διευθυντής του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» Ιωάννης Ιωαννίδης παραιτήθηκε από τη θέση του μέσω μίας επιστολής στην οποία κάνει λόγο για «πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών».

Μάλιστα στην επιστολή του είχε περιγράψει γιατρούς του τμήματός του «στα όρια παραφροσύνης», ενώ υποστηρίζει πως ο έκτος όροφος είναι γεμάτος με θετικά περιστατικά (και εκτός της κλινικής COVID) και σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά.

Την ίδια ώρα ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Πρίφτης απάντησε στην επιστολή του κ. Ιωαννίδη λέγοντας πως  η εφημερία της Τετάρτης από τις 8:00 έως τις 14:00 ήταν αρκετά εργώδης δεδομένου ότι ήταν το μοναδικό νοσοκομείο για Παθολογικά και COVID-19 περιστατικά. Παράλληλα υποστηρίζει ότι η εν λόγω εφημερία έκλεισε επιτυχώς και ουδόλως διεταράχθη η συνολική ισορροπία του νοσοκομείου και ως εκ τούτου κάθε τι που αναφέρεται σχετικά από τον κ. Ιωαννίδη, είναι αβάσιμο και υπερβολικό.

Ακόμη απαντώντας στα περί νοσηλείας θετικών περιστατικών σε χώρο αρνητικών περιστατικών τονίζει πως ο κ. Ιωαννίδης μάλλον δεν πρόσεξε πως η Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων έκανε παρουσία μαρτύρων σύσταση της μεταφοράς όλων των μη θετικών ασθενών στον δημιουργηθέντα χώρο της Β’ Παθολογικής Κλινικής, πράγμα που έγινε άμεσα και σημειώνει πως αν έγινε κάτι άλλο είναι δική του ευθύνη και μόνο.
Τέλος κάνει γνωστό πως η Δ/νση του Παθολογικού Τομέα ανετέθη προσωρινά στον Αναπληρωτή της θέσης κ. Σωτήρη Πατσιλινάκο, Συντονιστή Δ/ντή της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, έως ότου προκηρυχθεί και πληρωθεί η θέση αυτή.

Η απάντηση Κοντοζαμάνη

Ο κ. Κοντοζαμάνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοιό ερωτήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα και απάντησε πως «η κίνηση του γιατρού ήταν υπερβολική και αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» «σε όλη την Αθήνα ήταν το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid», και έκανε λόγο για «πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών». «Πράγματι το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» «είχε μία εργώδη εφημερία χθες και το Νοσοκομείο ανταπεξήλθε επιτυχώς», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε «το νοσοκομείο να εφημερεύει με ασφάλεια και να αντιμετωπίζει τόσο τα covid όσο και τα μη covid περιστατικά και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε νοσηλεία περιστατικών με κορονοϊό μαζί με περιστατικά μη κορονοϊού».

Σημείωσε ότι «η αρμόδια υπεύθυνη της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις και όλα έγιναν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που προβλέπονται έτσι ώστε να είναι μία ασφαλής εφημερία και να αντιμετωπιστούν επιτυχώς τα περιστατικά».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ