Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση στο AΠΘ όπως έγραψε το dikastiko.gr 

Συγκεκριμένα, εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος σχετικά με τις καταγγελίες για περί σεξουαλικής παρενόχλησης πρώην φοιτητριών από καθηγητές του ΑΠΘ.

Τα στόματα άνοιξαν μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ανάλογα περιστατικά βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στα social media προκαλώντας αναστάτωση στον ακαδημαϊκό χώρο.

Βάσει δημοσιευμάτων ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Πασχάλη Ζάτκα να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται βιασμός και οποιοδήποτε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα. Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν οι παθούσες και όλοι οι εμπλεκόμενοι.

 

Οι καταγγελίες που πληθαίνουν, και έγιναν σε κλειστές ομάδες του Facebook , αφορούν πρώην καθηγητές τμημάτων Γεωλογίας και της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

ΠΗΓΗ: grtimes.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ