Το μεγάλο στοίχημα της αποφυγής του συνωστισμού στις εκκλησίες σήμερα που γιορτάζουμε τα Άγια Θεοφάνεια είναι δύσκολο και έχει πολλές παραμέτρους. Δυστυχώς σε μερικούς ναούς οι ουρές των πιστών δείχνουν πως τα μέτρα για τον κορονοϊό δεν τηρούνται.

Με ανοικτές εκκλησίες, κόσμο μέσα αλλά και έξω από αυτές αλλά και αισθητή την παρουσία της Αστυνομίας πέριξ των ιερών ναών εορτάζονται τα Θεοφάνεια στην Πάτρα και στην Αχαΐα. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις Αστυνομικοί διευκολύνουν τους πιστούς να εισέλθουν στους Ναούς, όπως στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας από όπου και οι σχετικές φωτογραφίες.

 

Από πολύ νωρίς το πρωί, όταν δηλαδή ξεκίνησε οι λειτουργίες, ο κόσμος άρχισε να συρρέει παραβλέποντας την σχετική απαγόρευση που βρίσκεται σε ισχύ με απόφαση της Κυβέρνησης.

 

Στον μητροπολιτικό ναό της Πάτρας, στην οδό Μαιζώνος, υπάρχουν τουλάχιστον 50 άτομα, ενώ πλήρεις είναι και πολλές άλλες κεντρικές εκκλησίες καθώς και ναοί στις συνοικίες της πόλης.

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι αισθητή και όπου υπάρχουν αναφορές για συνωστισμό ατόμων παρεμβαίνει για να εξομαλύνει την κατάσταση.

 

Οπως γράφει το thebest.gr μάλιστα τα αστυνομικά όργανα βρίσκονται σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους των ναών προκειμένου να αποφεύγεται η μεγάλη συγκέντρωση ατόμων, μετά το τέλος της λειτουργίας, κατά τη διαδικασία παράδοσης του Αγιασμού. Ουσιαστικά οι αστυνομικοί βάζουν σε… σειρά τους πιστούς στις εκκλησίες για να παραλάβουν το μπουκαλάκι με τον Αγιασμό.

 

 

Πηγή: thebest.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ