Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Πρόκειται για παιδοχειρουργό, ο οποίος συνελήφθη να παίρνει «φακελάκι». Ο γιατρός, μετά την καταγγελία του ασθενούς, που τον παρακολουθούσε μέχρι την ενηλικίωση του, ζήτησε 1.000 ευρώ για να τον χειρουργήσει.

Ο ενήλικος πλέον ασθενής ειδοποίησε τις αρχές, του έδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και ο γιατρός πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης. Ο γιατρός, που καταδικάστηκε για το «φακελάκι» σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, άσκησε όμως αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Και, όμως, ελέω του νέου Ποινικού Κώδικα, που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως θα πρέπει να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης από το δικαστήριο και να μειωθεί περαιτέρω η ποινή του.

Το Εφετείο είχε αποφανθεί πως υπήρξε συνέχεια στη «θεραπευτική αντιμετώπιση του ασθενούς, και μάλιστα από τον ίδιο θεράποντα ιατρό, όπως εν προκειμένω, με βάση τα στοιχεία του υπάρχοντος στο νοσοκομείο φακέλου του ασθενούς ήδη από την παιδική του ηλικία».

Για τη δωροδοκία κρίθηκε ένοχος σε πρώτο βαθμό και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Η ποινή αυτή μειώθηκε στα 2 έτη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αναγνωρίζοντας του ελαφρυντικά.

Ακολούθησε η προσφυγή του καταδικασθέντος γιατρού στον Άρειο Πάγο, όπου και κρίθηκε βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, βάσει του νέου Κώδικα έκαναν δεκτή την αίτηση προσφυγής και κατέληξε στην αναπομπή της απόφασης στο Εφετείο.

Όπως αναφέρεται από το Ανώτατο Δικαστήριο «ως προς την επιβολή ποινής και μόνον διάταξη, κατ’ αυτεπάγγελτη από τον Άρειο Πάγο εφαρμογή των νυν ισχυουσών διατάξεων των άρθρων 235 παρ.1 εδ. α’ και 85 νέου Ποινικού Κώδικα, οι οποίες οδηγούν σε επιεικέστερη ποινική μεταχείριση του καταδικασθέντος αναιρεσείοντα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ