Ψήφισμα στον πρωθυπουργό επιδίδουν την Δευτέρα, οι δικηγόροι της χώρας που πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο Μαξίμου για την ελλιπή λήψη μέτρων στήριξής τους στο πλαίσιο της πανδημίας.

Το ψήφισμα της διαμαρτυρίας τους συνοδεύεται από περίπου 10.000  υπογραφές δικηγόρων και θα κατατεθεί το μεσημέρι σύμφωνα με σχετική απόφαση που είχε λάβει η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

«Η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί θετικά στα αιτήματα του κλάδου» σημειώνεται. Και καλεί όλους τους δικηγορικούς συλλόγους να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση.

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr στην απόφαση αναφερόταν χαρακτηριστικά:

«Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε στις 20.2.2021, μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφάσισε, σε εκτέλεση της από 5.2.2021 απόφασης της Ολομέλειας και λαμβανομένου υπόψη ότι μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί θετικά στα αιτήματα του κλάδου, την παράσταση διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.30΄, στο Μέγαρο Μαξίμου, για την κυβερνητική στάση ως προς και τη λήψη μέτρων στήριξης των δικηγόρων και την επίδοση σχετικού ψηφίσματος στον Πρωθυπουργό».

Και όπως προσέθετε «προς τούτο, οι Πρόεδροι όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος και το ν. 4703/2020 και με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ