Με τον «ιερό πόλεμο» να είναι ακόμη σε εξέλιξη ενόψει του εορτασμού των Θεοφανείων και την απαγόρευση από πλευράς κυβέρνησης να ανοίξουν οι ναοί, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ήρθε σήμερα να απορρίψει τρεις αιτήσεις πολιτών, κυρίως δικηγόρων, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλούν αποφάσεις της πολιτείας με τις οποίες προβλεπόταν περιορισμός αριθμός πιστών κατά τις λειτουργίες στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε πως για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, οι αιτήσεις αναστολής που είχαν κατατεθεί δεν γίνονται δεκτές.

Όπως επισημαίνεται, επίσης, μέχρι σήμερα δεν είχε κατατεθεί καμία προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως είχε ανακοινωθεί μετά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ την Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ΔΙΣ θα υποβαλλόταν προσφυγή για τα νέα κυβερνητικά μέτρα που επέβαλαν το κλείσιμο των ναών και τη μη συμμετοχή πιστών στη λειτουργία των Θεοφανείων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ