Πολλά γράφτηκαν τα τελευταία 24ώρα για τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη , ο οποίος ορκίστηκε σήμερα ως υφυπουργός Πολιτισμού.

Η τόσο μεγάλη δημοσιότητα επικεντρώθηκε κυρίως στο γεγονός ότι είναι gay και δευτερευόντως στις σπουδές του,  τις γνώσεις του , την εμπειρία του και το όραμά του.

Μάλιστα στον ξένο τύπο έγινε το κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού πάλι ως “ανοιχτά ομοφυλόφιλος” σε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση.

Το Associated Press μετέδωσε την είδηση με τον τίτλο “Greece names first openly gay minister”(Η Ελλάδα ορίζει τον πρώτο ανοιχτά γκέι υπουργό)

Η «Bild», το πήγε ακόμα πιο πέρα γράφοντας ότι «ο Γιατρομανωλάκης μπορεί να εξελιχθεί στο νέο αστέρι της κυβέρνησης». Ο τίτλος του άρθρου βεβαίως και πάλι είναι: “Η Ελλάδα αποκτά τον πρώτο της gay υπουργό!”

Ο ίδιος ο κ. Γιατρομανωλάκης μάλλον δεν παίρνει αυτές τις αναφορές στα σοβαρά.

Άνθρωπος συνειδητοποιημένος και ξεκάθαρος απέναντι σε όλους ακόμα και για την προσωπική του ζωή, για την οποία δεν ήταν υποχρεωμένος να μιλήσει δημοσίως, έκανε μια ανάρτηση στο facebook , στην οποία κάνοντας χιούμορ λέει, ότι απέκτησε τον πρώτο του fake λογαριασμό στο twitter (μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο δεν διαθέτει) και για το πόσο μεγάλη δημοσιότητα απέκτησαν ο σκύλος του ο Βρασίδας και ο γάτος του ο Πάτρικ.

 
Υπογραμμίζει την η σημασία που δίνει η κυβέρνηση στον σύγχρονο πολιτισμό στην χώρα μας και δεν διστάζει να υπαινιχθεί και πάλι για την προσωπική του ζωή πως “οι αγώνες κάποιων πολύ γενναίων ανθρώπων εδώ και δεκαετίες, έχουν επιτρέψει σε άτομα σαν εμένα να μπορούμε χωρίς φόβο να είμαστε ο εαυτός μας ακόμα και όταν κατέχουμε δημόσια αξιώματα. Είναι μία σπουδαία τιμή αλλά και μια βαθιά υποχρέωση απέναντι στις γενιές που έρχονται”

Ολόκληρη η ανάρτηση του υφυπουργού Πολιτισμού  κ. Γιατρομανωλάκη

«Το τελευταίο 24ωρο έχουν ξεκινήσει συζητήσεις, debate και διάλογοι για παλιά και για καινούργια θέματα, έχω ήδη τον πρώτο ψεύτικο λογαριασμό twitter στο όνομά μου (δεν είμαι στο twitter) και ο Βρασίδας και ο Πάτρικ έχουν την τιμητική τους.

 
Το τελευταίο 24ωρο όμως συνέβησαν κυρίως τα εξής:

 
Αναγνωρίζεται από τον Πρωθυπουργό, ακόμα πιο εμφατικά, η σημασία του σύγχρονου πολιτισμού στην χώρα μας, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε αναπτυξιακό, όχι ότι αυτά τα δύο δεν είναι αλληλένδετα. Η δουλειά που έχει ξεκινήσει πριν 18 μήνες όταν συστάθηκε η Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού, και που εκ των πραγμάτων πήρε άλλη τροπή λόγω της πανδημίας, θα συνεχιστεί ακόμα πιο εντατικά, με σοβαρές τομές και μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανθεκτικότητα του κλάδου, στηρίζουν ουσιαστικά τους ανθρώπους του, και αναδεικνύουν την σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία.

 
Αναγνωρίζεται επίσης ότι οι αγώνες κάποιων πολύ γενναίων ανθρώπων εδώ και δεκαετίες, έχουν επιτρέψει σε άτομα σαν εμένα να μπορούμε χωρίς φόβο να είμαστε ο εαυτός μας ακόμα και όταν κατέχουμε δημόσια αξιώματα. Είναι μία σπουδαία τιμή αλλά και μια βαθιά υποχρέωση απέναντι στις γενιές που έρχονται, να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς στίγμα και χωρίς διακρίσεις. Όλα τα άλλα που γράφονται και λέγονται είναι ήσσονος σημασίας. Καλή χρονιά»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ