Ίδια είναι η κίνηση στους δρόμους της Αττικής σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, όταν η χώρα δεν ήταν σε lockdown, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Το Κέντρο, που διαθέτει 500 καμέρες και 1.000 αισθητήρες παρακολούθησης της κυκλοφορίας των οχημάτων, συνέκρινε, στο πλαίσιο μεγάλης μελέτης, την κίνηση της κυκλοφορίας και διαπίστωσε πως η κίνηση των οχημάτων είναι αυξημένη ελάχιστα με την προηγούμενη εβδομάδα κατά 0,3%, όμως η κεντρικότερη οδική αρτηρία που είναι ο Κηφισός έχει μια αύξηση 5%.

Ωστόσο, το μεγάλο σοκ της μελέτης της υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, προέκυψε από την σύγκριση των δύο προηγούμενων εβδομάδων με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, όταν η χώρα δεν είχε μπει σε lockdown, δείχνοντας πως η κυκλοφορία είναι ίδια παρόλο που τώρα βρισκόμαστε υπό περιορισμούς για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Σε γενικό επίπεδο, παρουσιάζεται αύξηση της κυκλοφορίας 0,5 % μεταξύ της 4ης εβδομάδας του φετινού Ιανουαρίου και της 4ης εβδομάδας του Ιανουαρίου του 2020.

Τα στοιχεία που παρατίθενται στους ακόλουθους πίνακες για την κίνηση σε Ποσειδώνος και Κηφισό είναι χαρακτηριστικά 

kinisi-4
kinisi-5

Ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του, έχει θέσει εξαρχής την οδική ασφάλεια ως ένα από τους βασικότερους πυλώνες πάνω στους οποίους φιλοδοξεί να στηριχθεί, προκειμένου να αλλάξει το πρόσωπο της Αττικής και να την καταστήσει πιο φιλική και πιο ασφαλείς για τους πολίτες της.

Ως εκτούτου, πέραν των τακτικών προληπτικών αλλά και κατασταλτικών εργασιών στις οποίες προβαίνουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής επί του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της (συντηρήσεις και ανακατασκευές οδοστρωμάτων, αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις, συντήρησης φωτεινής σηματοδότησης και ηλεκτροφωτισμού κοκ), πολύ μεγάλη προτεραιότητα δίνεται στην πρόληψη, μέσω της παρακολούθησης της ροής και της εξέλιξης της κυκλοφορίας από το σύγχρονο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της περιφέρειας Αττικής.

Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες της Αττικής ανά πάσα στιγμή μπορούν να γνωρίζουν τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στις σημαντικότερες αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Δείτε τα στοιχεία για την περσινή και φετινή κίνηση σε Μεσογείων και Αλεξάνδρας 

kinisi-6
kinisi-7

 

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ