Νέα ορμή στις έρευνες για τις καταγγελίες σεξουαλικών και άλλων επιθέσεων στον καλλιτεχνικό χώρο δίνεται σήμερα, με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών να καταθέτει καινούργια στοιχεία στον εισαγγελέα.

Ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας θα επισκεφθεί εκ νέου την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για να καταθέσει νέο φάκελο με καταγγελίες, που έφτασαν την τελευταία εβδομάδα στο σωματείο.

Όλα αυτά, την ώρα που οι εισαγγελείς συνεχίζουν να μελετούν τον προηγούμενο φάκελο που κατέθεσε ο κ.Τσαρούχας, που περιέχει κάποιες καταγγελίες που κρίνονται σοβαρές, αφού φέρονται να αφορούν αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Τα γραφεία της Εισαγγελίας πέρασε την περασμένη εβδομάδα, ο Πασχάλης Τσαρούχας καταθέτοντας φάκελο με σημαντικές καταγγελίες, που εκτιμήθηκε πως μπορεί να οδηγήσουν την δικαστική έρευνα και σε αδικήματα από άλλα πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για διψήφιο αριθμό καταγγελιών για αδικήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση. Παρά το γεγονός ότι κάποιες έχουν παραγραφεί, υπάρχουν στοιχεία για βιασμό σε κάποιες καταγγελίες που θα εξεταστούν.

«Καταθέσαμε τους φακέλους. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες. Οι καταγγελίες είναι για προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Δεσμευθήκαμε ότι οποιαδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε» είχε δηλώσει εξερχόμενος του κτιρίου της Εισαγγελίας ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών. Η κατάθεση του Πασχάλη Τσαρούχα στον εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο διήρκησε λιγότερο από μια ώρα.

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ είχε δηλώσει εξάλλου πως η επίσκεψή του στον εισαγγελέα, ήταν μόνο η αρχή και πως όταν το Πειθαρχικό κρίνει ότι μια υπόθεση αφορά τον εισαγγελέα, θα πηγαίνει κατευθείαν στα χέρια του.

Παράλληλα, στην Εισαγγελία έχει επιστρέψει από την Ασφάλεια ο φάκελος για την υπόθεση βιασμού, για τον οποίο καταγγέλλεται 37χρονος ηθοποιός. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται η περάτωση της προανάκρισης, ώστε να ακολουθήσουν οι επόμενες κινήσεις της δικαιοσύνης.

Σε ότι αφορά την υπόθεση Λιγνάδη, η ανακρίτρια θα συνεχίσει να συλλέγει μαρτυρικές καταθέσεις, τόσο από την πλευρά των καταγγελλόντων, όσο και αυτούς που προτείνει η πλευρά του κατηγορουμένου. 

Ποια πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο

Ραγδαίες πάντως αναμένονται οι εξελίξεις στον καλλιτεχνικό χώρο. Μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές Τρίπολης προφυλακισμένος μετά την εισήγηση των αρχών και την απόρριψη του αιτήματος για άρση της ποινικής δίωξης εναντίον του, νέοι φάκελοι θα ανοίξουν.

Ήδη, όπως έγραψε το dikastiko.gr στο στόχαστρο έχει μπει άλλος ένας ηθοποιός – σκηνοθέτης που είχαν καταγγείλει δημοσίως  η Αγγελική Λάμπρη και η Τζένη Μπότση και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες στο πρόσωπό του φτάνουν τις 22 από γυναίκες που υπογράφουν την καταγγελία στο ΣΕΗ για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι εισαγγελικές αρχές εμφανίζονται πάντως έτοιμες να ξεδιπλώσουν το κουβάρι όλων των καταγγελιών. Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, Κώστας Σπυρόπουλος, αρχικά θα μελετήσει όλες τις επώνυμες καταγγελίες, θα διαπιστώσει σε ποιες περιγράφονται περιστατικά μη παραγεγραμμένα και στη συνέχεια θα ερευνήσει σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να στοιχειοθετούν ποινικά αδικήματα και να ασκηθούν διώξεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ