Μια ακόμα “παραβίαση” της σειράς της εμβολιαστικής αλυσίδας σύμφωνα με το σχέδιο “Ελευθερία” καταγγέλλεται πως έγινε από σύζυγο μέλους της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών. Πρόκειται για συνταξιούχο υγειονομικό σε δημόσιο νοσοκομείο.

Για το θέμα αυτό, αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει συνολικά στο πρόγραμμα εμβολιασμό μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη, υπάρχει ικανοποίηση από την πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμών. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει από 800.000 εμβολιασμοί συνολικά, ενώ καθημερινά γίνονται πάνω από 30.000 εμβολιασμοί.

Είπε χαρακτηριστικά ότι ο τρίτος πυλώνας της προσπάθειας έχει να κάνει με τα διαφάνεια, η οποία εξασφαλίζεται με δυο τρόπους, αφενός την προτεραιοποίηση και αφετέρου την εμπλοκή της εθνικής αρχής διαφάνειας.

Για το ζήτημα το εμβολιασμών εκτός σειράς, υποστήριξε πως ποτέ δεν έχει αφεθεί χωρίς έλεγχο κάποια περίπτωση που έχει περιέλθει στη γνώση τους. Το ίδιο θα γίνει και στην περίπτωση του εμβολιασμού του συζύγου του μέλους της επιτροπής.

«Η πολιτεία έχει εκπονήσει ένα οργανωμένο σχέδιο για τους εμβολιασμούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Το ότι μπορεί κάποιοι να καταχρώνται κάποιες διαδικασίες είναι λάθος, πρέπει να επιδεικνύουμε κοινωνική συνείδηση», ανέφερε. Ό,τι παρεμβάσεις γίνονται αφορούν στην επιβολή κυρώσεων από το υπουργείο υγείας, εξήγησε.

«Το ζήτημα της διαφάνειας είναι πρώτιστο, το πρόγραμμα προχωράει με πολύ καλό βηματισμό», είπε χαρακτηριστικά.

«Οδύσσεια» των νησιωτών για ένα εμβόλιο

Ένα ακόμα ζήτημα που προκύπτει είναι αυτό της δυσκολίας των κατοίκων των νησιών να μεταβούν στο εμβολιαστικό κέντρο, αφού πρέπει να μετακινηθούν από το νησί στο οποίο κατοικούν σε ένα άλλο.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Κοντογεώργης υποστήριξε πως έχουν εντοπιστεί οι περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα και θα βρεθούν λύσεις πολύ σύντομα.

Τέλος, είπε πως μέχρι τον Μάιο θα έχει προσχωρήσει ο εμβολιασμός των άνω των 60 και των ευπαθών ομάδων για να περάσει στη συνέχεια στο γενικό πληθυσμό.

ΠΗΓΗ: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ