Άμεση απάντηση στις δημόσιες τοποθετήσεις του Αλέξη Κούγια, που ως συνήγορος του Δημ. Λιγνάδη, στρέφεται πειθαρχικά κατά  των δικαστών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν στην υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη, δίνει η μετά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Μιλάει μάλιστα για  «δημόσιες δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων που εκφεύγουν των ορίων της καλόπιστης και θεμιτής κριτικής και της ανάγκης πληροφόρησης της κοινής γνώμης», αναφέροντας ότι οι εισαγγελείς δεν πτοούνται από αυτές.

Η ανακοίνωση

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση που υπογράφουν η πρόεδρος τους Αννα Ζαϊρη και ο γ.γ Σπύρος Παππάς, «με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις συνηγόρου κατηγορουμένου, σχετικές με τον χειρισμό της υπόθεσης του εντολέα του από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς και Δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίες ενέχουν δυσμενή σχόλια για το κύρος της Δικαιοσύνης, καθώς και προαναγγελίες πειθαρχικών αναφορών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, επισημαίνει ότι οι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί λειτουργοί εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους με γνώμονα  τον Νόμο και τη συνείδησή τους, δίχως να πτοούνται από δημόσιες δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων που εκφεύγουν των ορίων  της καλόπιστης και θεμιτής κριτικής και της ανάγκης πληροφόρησης της κοινής γνώμης».

 Βλάχος : Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας

Δήλωση για τεκταινόμενα έκανε και ο Γιαννης Βλάχος συνήγορος θυμάτων:  «Η Δικαιοσύνη και οι ευσυνείδητοι λειτουργοί της είναι ταγμένοι να προασπίζονται το Νόμο και τα δικαιώματα όλων των διαδίκων χωρίς διακρίσεις. Από τη πλευρά μας οι συνήγοροι έχουμε υποχρέωση να συνδράμουμε στην εύρυθμη λειτουργία της, σεβόμενοι τις δικαστικές διαδικασίες και αποφάσεις. Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας, πρωτίστως, όμως, βλάπτει την εντολή που αναλάβαμε και υπηρετούμε. Σε μία υπόθεση τεράστιας κοινωνικής σημασίας  έχουμε υποχρέωση να ενεργούμε με ψυχραιμία και σύνεση, και να συνεισφέρουμε στην αναζήτηση της αλήθειας, με σεβασμό και ευαισθησία για τα θύματα».      

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ