Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή έχουν προθεσμία να υποβάλλουν αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δικηγόροι που είναι δικαιούχοι για την καταβολή ειδικού οικονομικού βοηθήματος από το λογαριασμό αλληλεγγύης του ΔΣΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, η καταβολή θα γίνει βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων για τη στήριξη ασθενέστερων και ειδικότερα προβλέπεται ποσό 100 ευρώ για τους ασκούμενους δικηγόρους και 200 ευρώ για τους υπόλοιπους.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλοντος μόνο μέσω ειδικής εφαρμογής στο portal.olomeleia.gr  (καρτέλα Αιτήσεις). Το προς διανομή ποσό θα χορηγείται σε κάθε κατηγορία με την ιεράρχηση των κριτηρίων, που ορίζονται στην απόφαση του Δ.Σ. του ΔΣΑ μέχρις εξαντλήσεως των δικαιούχων της κάθε κατηγορίας και αν εξαντληθεί σε κάποια κατηγορία, οι δικαιούχοι θα είναι αυτοί που έχουν το χαμηλότερο εισόδημα.

 

 

Οι δικαιούχοι

Στην απόφαση ορίζεται συγκεκριμένα:

(i) Βοήθημα 200 ευρώ ανά συνάδελφο θα διανεμηθεί ανά κατηγορία με τα κάτωθι κριτήρια:

Α) Πολύτεκνοι ( 4 τέκνα και άνω), ΑΜΕΑ (όσοι έχουν υποβάλλει σχετική δήλωση στο σύλλογο), ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Β) Τρίτεκνοι με ΑΤΟΜΙΚΟ εισόδημα μέχρι και 30.000 ευρώ.

Γ) Γονείς δύο τέκνων με ΑΤΟΜΙΚΟ εισόδημα μέχρι και 20.000 ευρώ

Δ) Γονείς ενός τέκνου με ΑΤΟΜΙΚΟ εισόδημα μέχρι και 15.000

Ε) Συνάδελφοι άνευ τέκνων με βάση το ΑΤΟΜΙΚΟ εισόδημα.

 

 

Ως τέκνα λογίζονται μόνον τα προστατευόμενα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης μέλη και ως εισόδημα λογίζεται το καθαρό φορολογητέο ατομικό εισόδημα, όπως εμφαίνεται στο εκκαθαριστικό τους φορολογικού έτους 2019.

(ii) Βοήθημα 100 ευρώ ανά ασκούμενο δικηγόρο (και μέχρις εξαντλήσεως ποσού 100.000 ευρώ του άνω λογαριασμού), με σειρά από το χαμηλότερο στο υψηλότερο εισόδημα.

Από την καταβολή ενίσχυσης εξαιρούνται όσοι τελούν σε αναστολή, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό είτε λόγω σπουδών είτε λόγω εργασίας, οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και όσοι είναι ειδικοί συνεργάτες σε βουλευτές, Υπουργεία, Δήμους, Περιφέρειες, Ανεξάρτητες Αρχές κλπ, οι έμμισθοι που έχουν ενεργό σύμβαση έμμισθης εντολής, όσοι έχουν άλλη επιτρεπτή κατά νόμο έμμισθη σχέση, όσοι λαμβάνουν προσωρινή ή οριστική σύνταξη, και όσοι δεν έχουν καταβάλει εισφορές στο Σύλλογο από το 2012 έως και 2018 (ήτοι, προϋπόθεση για τη λήψη του επιδόματος είναι η καταβολή εισφορών – ετήσιας συνδρομής μέχρι και το 2018).

Ειδικώς για τους ασκούμενους δικηγόρους εξαιρούνται όσοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, διαμένουν στο εξωτερικό για σπουδές. Παράλληλα, εξαιρούνται οι συνάδελφοι που είναι συγχρόνως δικαιούχοι του ειδικού διανεμητικού λογαριασμού ασκουμένων και νέων δικηγόρων (ΕΔΛΝΔ).

Αναλυτικά η απόφαση του ΔΣΑ

anakoinosi-dsa-v-fasi-pandimias

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ