Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά το αίτημα της ανακρίτριας της υπόθεσης για διενέργεια έρευνας στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, στην μηχανή του και στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες μπορεί να γίνουν εντός των επόμενων ωρών, γεγονός που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του συνηγόρου του γνωστού ηθοποιού – σκηνοθέτη, Αλέξη Κούγια.

Μετά το «μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο, όπου δεν μπόρεσε να καταθέσει τις αναφορές κατά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών λόγω των μέτρων που ισχύουν λόγω κορονοϊού, ο συνήγορος του ηθοποιού – σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας επανήλθε με νέα ανακοίνωσή του, όπου εξαπολύει επίθεση κατά της ανακρίτριας και την κατηγορεί πως οι ενέργειες της γίνονται για να στηρίξει κατασκευασμένη κατηγορία σε βάρος του Δ. Λιγνάδη και να καλύψει τις προανακριτικές και ανακριτικές παραλείψεις.

Αφορμή στάθηκε το αίτημα της ανακρίτριας της υπόθεσης για διενέργεια έρευνας στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, στην μηχανή του και στο αυτοκίνητό του, την ώρα που – όπως αναφέρει – επισκεπτόταν τον κατηγορούμενο στις φυλακές Τριπόλεως.

«Κοινοποιήσατε  στον εντολέα μου, ενώ γνωρίζετε ότι κρατείται στις Φυλακές Τριπόλεως, κλήση να παρευρεθεί ο ίδιος ή να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του σε τέσσερις ανακριτικές πράξεις, τις οποίες διατάξατε» αναφέρεται.

Στην δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας ζητά «να αναβληθεί η διενέργεια και των τεσσάρων αυτών ανακριτικών πράξεων, διότι άλλως θα έχει εμφιλοχωρήσει απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας στη νόμιμη διερεύνηση των φερομένων ως διαπραχθεισών από τον εντολέα μου κακουργηματικών πράξεων».

Τι επικαλείται

Επικαλείται δε τους εξής λόγους:

«Επειδή ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης, όπως γνωρίζετε είναι αδύνατον να παραστεί, εκτός εάν, όπως επιβάλλει ο ΚΠΔ, μεταχθεί, για να είναι παρών σε αυτές τις ανακριτικές πράξεις.

Επειδή και εγώ ο ίδιος προσωπικά είναι αδύνατον να είμαι παρών και να τον εκπροσωπήσω, όπως επιβάλλει ο νόμος και ο ΚΠΔ, αφού τουλάχιστον μέχρι τις 15:00 θα είμαι στις Φυλακές Τριπόλεως αλλά και ακολούθως λόγω του ότι αύριο 4.3.2021 υπερασπίζομαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κερκύρας κατηγορούμενο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, διότι διέπραξε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και είμαι ο νέος και μοναδικός συνήγορός του, αλλά και διότι η δίκη είναι αδύνατον να αναβληθεί λόγω κινδύνου παραγραφής των πλημμελημάτων της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής».

Στο αίτημα διαμαρτυρίας του, ο γνωστός ποινικολόγος σημειώνει πως «ενώ γνωρίζετε ότι ο εντολέας μου με το δικό Σας ένταλμα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως, δώσατε παραγγελία στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, να διενεργήσει τέσσερις ανακριτικές πράξεις ερεύνης για την ανεύρεση στοιχείων, τα οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατά την κρίση μου, προκατειλημμένη ούσα,  για να στηρίξετε τόσο την κατασκευασμένη κατηγορία εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη όσο και για να καλύψετε τις προανακριτικές και ανακριτικές παραλείψεις, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, και τις οποίες σήμερα κατέθεσα ενώπιον του Αρείου Πάγου υπό τη μορφή αναφοράς εις βάρος σας, ώστε να ελεγχθείτε πειθαρχικά».

Επίθεση κατά συναδέλφου

Για το λόγο αυτό ζητά από την ανακρίτρια «όπως κατόπιν συνεννοήσεως μαζί μου για την ημερομηνία και την ώρα, λόγω και των αυξημένων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων σε Δικαστήρια σε όλη την Ελλάδα, αναβληθεί η διενέργεια και των τεσσάρων αυτών ανακριτικών πράξεων, διότι άλλως θα έχει εμφιλοχωρήσει απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας στη νόμιμη διερεύνηση των φερομένων ως διαπραχθεισών από τον εντολέα μου κακουργηματικών πράξεων.

Στρέφεται δε κατά του συναδέλφου του Γ. Βλάχου, που εκπροσωπεί τον 25χρονο που έχει μηνύσει τον Δημήτρη Λιγνάδη. «Παρατηρώ ότι όποιο αίτημα υποβάλλει ο ουσιαστικά μάρτυρας της υποθέσεως, αφού τον εντολέα του, που κατοικεί στη Σουηδία, ουδέποτε εξετάσατε, δικηγόρος Αθηνών Ιωάννης Βλάχος, το ικανοποιείτε αμέσως και με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν να κάνετε τον κόπο να συνεννοείστε μαζί μου, ώστε να εκπροσωπήσω σε οιανδήποτε ανακριτική πράξη» δηλώνει ο κ. Κούγιας.

Δείτε τις αιτήσεις Κούγια ΕΔΩ και ΕΔΩ

Νωρίτερα το dikastiko.gr έγραφε

Δεν κατέθεσε τελικά ο Αλέξης Κούγιας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τις αναφορές σε βάρος των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη.

Οι αναφορές του δεν έγιναν δεκτές διότι λόγω covid έπρεπε να προηγηθεί ραντεβού, με τους δικαστικούς υπαλλήλους να του υποδεικνύουν να τις καταθέσει ηλεκτρονικά η ταχυδρομικά, αφού δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα .

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κούγιας δεν ζήτησε να επισκεφθεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Αναφορά κατά των έξι δικαστών και εισαγγελέων που έχουν χειριστεί ως τώρα την υπόθεση Λιγνάδη καταθέτει ο Αλέξης Κούγιας.

«Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πως προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» είπε ο κ. Κούγιας συμπληρώνοντας ότι έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.

Μάλιστα, ο κύριος Κούγιας ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν απάντησε σχετικά με το εάν θα προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης του εντολέα του όπως είχε προαναγγείλει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ