«Είναι άξιο περιέργειας, γιατί προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε σχέση με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου, το οποίο βρίσκεται για όγδοη εβδομάδα κλειστό και υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας» αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, ζητώντας να ανοίξουν τα καταστήματα έστω με click away.

«Θεωρούμε κρίσιμη προτεραιότητα την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων, αρχικά έστω και με τη μορφή του “click away” και σύντομα με τη μορφή του “click in shop”, προφανώς συνυπολογίζοντας τους υγειονομικούς δείκτες. H λειτουργία των σχολείων θα μπορούσε να ακολουθήσει στη συνέχεια, προβλέποντας ειδική μέριμνα για γονείς με παιδιά στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση» τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε για ακόμα μία φορά το λιανικό εμπόριο να είναι ο εύκολος στόχος, που ανοίγει και να κλείνει κατά βούληση, ερήμην μας. Ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σηκώνει στην πλάτη του τεράστιο οικονομικό βάρος» υπογραμμίζει.

Για «καταστροφή των εμπόρων» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης. «Αν συνεχιστεί κατά αυτήν την έννοια το lockdown και μετά τις 18 Ιανουαρίου τότε καταστραφήκαμε τελείως, οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν με μηδενικούς τζίρους και κάποιοι μας κουνάν το δάχτυλο για να τα βάζουμε από την τσέπη μας. Πώς να τα βάλουμε από την τσέπη μας όταν προερχόμαστε ήδη από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης και πλέον βρισκόμαστε στο επίκεντρο μιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης;» δήλωσε στο thesstoday.gr.

Για τη λειτουργία του click away και για το κατά πόσο λειτούργησε για τους επιχειρηματίες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επεξήγησε ότι μόνο το 15% των επιχειρήσεων που διέθεταν e-shop επωφελήθηκε από το συγκεκριμένο μέτρο. «Δεν αφορούσε όλους τους εμπόρους, αλλά συγκεκριμένους ανθρώπους και εταιρείες. Το 85% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα δεν διαθέτει e-shop», είπε ο κ. Φιλιππίδης, thesstoday,gr επισημαίνοντας πως το μέτρο δεν λειτούργησε.

Αναγνώρισε πάντως πως υπήρξε «ανακούφιση» η απόφαση για τις επιστρεπτέες προκαταβολές που έλαβαν επιχειρηματίες διαφόρων κλάδων, όμως τόνισε ότι έπρεπε να δοθούν σε όλους τους επιχειρηματίες, χωρίς να υπάρχει κριτήριο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ