Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, σε συνέχεια της εκπλήρωσης του συνόλου των προαπαιτουμένων από όλα τα αρμόδια μέρη, το Πρωτόκολλο Παραλαβής της Μαρίνας Αλίμου, μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και της Παραχωρησιούχου εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.», κατά 100% θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανος Βλαστός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παραχωρησιούχου εταιρείας «Ανάπτυξης Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.», κ. Γιάννης Μωραΐτης, καθώς και ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης.

Το Πρωτόκολλο Παραλαβής που υπεγράφη αφορά στη μεταβίβαση προς αξιοποίηση της Μαρίνας Αλίμου στο νέο Παραχωρησιούχο για διάστημα 40 ετών με δικαίωμα αμοιβαίας επέκτασης για επιπλέον 10 έτη και ταυτόχρονα στην εκταμίευση προς το ΤΑΙΠΕΔ της προκαταβολής ύψους €27.336.823,06 και του αντίστοιχου ΦΠΑ.

Σε συνέχεια της υπογραφής, από την 1η Ιανουαρίου 2021 ξεκινά και επίσημα η Παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου στην εταιρεία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου», με στόχο την αναβάθμιση της σε μία από τις πιο σύγχρονες μαρίνες των Βαλκανίων, με την υλοποίηση επενδύσεων ύψους €50 εκατ. για την ανάπτυξή της.

 

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ