Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέβαλε τη δίκη για την κατηγορία της εξύβρισης κρίνοντας ότι είναι αναγκαίο να εμφανιστεί η Σοφία Νικολάου στο δικαστήριο και να ξεκαθαρίσει αν θίχτηκε από τα τρικάκια κι αν ένιωσε τρόμο και απειλή καθώς μετά την κατάθεσή της στην αστυνομία θα πρέπει να δώσει κάποιες διευκρινίσεις.

Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, γιος γνωστού πολιτικού, απολογούμενος παραδέχτηκε ότι πετούσε τρικάκια και είπε ότι η πράξη αυτή ήταν «Αντιπληροφόρηση. Να γίνουμε η φωνή των κρατουμένων.»

 

 

Στη συνέχεια επισήμανε ότι διαφωνεί με την ύβρη και τη διαπόμπευση προσώπων ως αναρχικός επισημαίνοντας ότι «Σκοπός δεν ήταν να προσβάλουμε και να θίξουμε… Δεν αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είχε κάποια ύβρη ή τρομοκρατία. Είναι μια πολιτική κριτική. Η συγκεκριμένη κυρία ο λόγος που την αναφέραμε είναι ότι πριν από 15 μέρες αυτοκτόνησε 35χρονος στο Δομοκό ο οποίος ήταν μέσα για χρέη επειδή δεν άντεξε τος συνθήκες στη φυλακή . Στις φυλακές Λάρισας υπήρξαν 4 νεκροί από covid ενώ αν είχε πάει ο ΕΟΔΥ θα είχαν σωθεί.”

 

 

Πρόεδρος: Πως συνδέετε αυτούς τους θανάτους με την κα. Νικολάου.

Κατηγορούμενος: Η κυβέρνηση είναι συνολικά δολοφονική. Έξω έχεις τη δυνατότητα να πας στο νοσοκομείο. Υπήρξα κρατούμενος και ξέρω. Ο κρατούμενος δεν μπορεί να πάει.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η κίνηση είχε στόχο να καταγγείλει ότι δεν προχωράει η αποσυμφόρηση των φυλακών χαρακτηρίζοντας λογικά τα αιτήματα των κρατουμένων σε κατάσταση πανδημία.

 

 

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου είπε:

«Από εμένα προσωπικά δεν έχει να φοβάται κάτι η κυρία Νικολαου. Έχει να φοβάται από το λαό, τους κρατούμενους.»

 

 

Για τη στιγμή της σύλληψης είπε ότι «Όταν μπήκαν μπροστά οι αστυνομικοί και μας είπαν να σταματήσουμε, σταματήσαμε. Θα μπορούσαμε να φύγουμε αλλά δεν φύγαμε.»

Ο Ιταλός συγκατηγορούμενος του απολογούμενος είπε ότι «Δεν έχω διάθεση να απολογηθώ για κάτι που θα έκανα ξανά πολλές φορές. Γνωρίζω το ρόλο της κ.. Νικολαου. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για τους θανάτους στις φυλακές λόγω πανδημίας και τις συνθήκες κράτησης ήταν αυτή η διαμαρτυρία… Αυτός ο άνθρωπος που με τις ενέργειες του οδηγεί στο θάνατο εμμέσως άλλους ανθρώπους, είναι δολοφόνος . Δεν έχω πρόθεση εξύβρισης».

Την συμπαράστασή της στην κυρία Σοφία Νικολάου για την επίθεση που δέχτηκε εξέφρασε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρηση

“Με αφορμή την ρίψη φυλλαδίων με συκοφαντικό και εκφοβιστικό περιεχόμενο στο σπίτι της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφίας Νικολάου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) των Καταστημάτων Κράτησης εκφράζει την συμπαράστασή της και καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα σπίλωσης, συκοφάντησης και στοχοποίησής της.

Κάθε προσπάθεια, εκφοβισμού των δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα καθώς στοχεύει στην ίδια τη Δημοκρατία.”

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ