Να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της η αρμόδια εισαγγελέας για την αναβάθμιση των κατηγοριών σε βάρος των κατηγορουμένων πλημμέληματα σε κακουργήματα σε βάρος των υπευθύνων για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στη διάρκεια της οποίας κάηκαν ζωντανοί 102 άνθρωποι, ζητά ένα από τα τραγικότερα πρόσωπα αυτής της τραγωδίας, η χαροκαμένη σύζυγος και μητέρα Βαρβάρα Φύτρου.

 

 

Η γυναίκα που έχασε όλη της την οικογένεια τον τραγικό Ιούλιο στο “Μάτι”, σύζυγο μαζί με τα δυο της παιδιά, επιχειρεί για πολλοστή φορά μέσω αίτηση της στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, να διωχθούν για «κακουργηματική αμέλεια» αλλά και για  μετέπειτα «ενέργειες συγκάλυψης της αλήθειας» , τα πρόσωπα που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη κατάσβεσης της πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού των κατοίκων.

 

 

Με τη φράση “Η αλήθεια επιτίθεται στο Ψέμα”, η Βαρβάρα Βουκάκη – Φύτρου, απαριθμεί στην αίτηση της όλα τα νέα στοιχεία που ήρθαν στην διάθεση του ανακριτή τον περασμένο Αύγουστο – δηλαδή δύο χρόνια μετά την εθνική τραγωδία- και που η εισαγγελέας “ουδόλως αιτιολόγησε, επαρκώς και εμπεριστατωμένα την απόρριψη των ισχυρισμών” του ανακριτή περί κακουργηματικών πράξεων και η οποία “μέχρι σήμερα έχει για άγνωστους λόγους αποφύγει να πράξει”.

 

 

Ποια αμέλεια;

Απαριθμώντας, μάλιστα, η αιτούσα ένα προς ένα τα στοιχεία που καταρρίπτουν «το μεγάλο ψέμα» για το τι συνέβη τη μοιραία μέρα, αναρωτιέται ότι “μετά και από τα νέα δεδομένα, για ποιο «εξ αμελείας» διωκόμενο αδίκημα θα καλέσετε κ. Ανακριτά τον κ. Π…. και όλους τους άλλους αυταποδείκτως δράστες κακουργηματικών αδικημάτων να απολογηθούν;”… όταν “ακόμη και αν ήθελε υποτεθεί, ότι εξ’ αμελείας αδιαφόρησε για την πυρκαγιά και προτίμησε τη συνάντηση με την επισκέπτριά του ο Π……., είναι αδύνατον η Δικαιοσύνη να δεχτεί, ότι εξ’ αμελείας πλαστογράφησε το ημερολόγιο. Οι πράξεις του αυτές είναι η πλήρης απόδειξη, ότι ενήργησε μόνον δολίως εκείνη την τραγική ημέρα. Η δόλια προσπάθεια του κατηγορούμενου …. Π, εκμεταλλευόμενος το αξίωμα του, να πλαστογραφήσει το ημερολόγιο της ΥΕΜΠΣ, δηλαδή ένα κατ’ εξοχήν ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ είναι  η απόδειξη, τουλάχιστον, τέλεσης πράξεων συγκάλυψης των διαπραχθεισών από αυτόν και από τους άλλους κατηγορούμενους εγκλημάτων κακουργηματικής μορφής εις βάρος της οικογένειάς μου εκείνη την ημέρα.  Είναι δυνατόν τέτοια πραγματικά περιστατικά να συνιστούν αμέλεια; Αυτή η εγκληματική αδιαφορία για το καθήκον τους προς τους συνανθρώπους μας είναι αμέλεια;” σημειώνει ανάμεσα στα άλλα.

 

 

“Καμία ρίψη”

Ακόμα η Βαρβάρα Φύτρου, επικαλείται τα έγγραφα και τις μαρτυρίες της δικογραφίας αλλά και της επώδυνης ανακριτικής έρευνας, από τα οποία προκύπτει ότι δεν έγιναν όχι 37 ρίψεις νερά από τα ελικόπτερα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά ούτε μία. “Εάν ήθελε θεωρηθεί αληθές, ότι προέβη η ΥΕΜΠΣ σε 37 ρίψεις, διά των ελικοπτέρων της στην πυρκαγιά στο Μάτι την 23.7.2018, τότε ο κατηγορούμενος …. Π (παρόλο που ξεναγούσε εκείνες τις τραγικές ώρες την νεαρά επισκέπτριά του) υπήρξε καθόλα επιμελής στην άσκηση των καθηκόντων του. Εάν όμως ήταν έτσι, τότε γιατί αυτό δεν επιβεβαιώνεται από έναν (1) έστω μάρτυρα, παρά διαψεύδεται από όλους; Προσήλθαν ενώπιόν Σας δεκάδες μάρτυρες Πυροσβέστες, οι οποίοι κατέθεσαν, ότι όχι μόνον δεν έγιναν ρίψεις, αλλά και ότι δεν τους δόθηκε εντολή απογείωσης εκείνες τις ώρες από την ΥΕΜΠΣ και τον διοικητή της.  

Η αναφορά στο ημερολόγιο είναι ψευδής. Είναι ψευδές ότι έγιναν 37 ρίψεις. Είναι ψευδές ότι ο π……, κατά τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς, ασχολήθηκε με την κατάσβεση του μετώπου. Η αλήθεια είναι ότι πλαστογράφησε ο Π…..ή ο εντεταλμένος του το ημερολόγιο της ΥΕΜΠΣ, προκειμένου να δημιουργήσει ενώπιον Σας την ψευδή εντύπωση, ότι ουδόλως επέδειξε δόλια συμπεριφορά και ότι αδιαφόρησε να ασκήσει τα καθήκοντά του. Όμως, οι μόνοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την τήρηση του ημερολογίου ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ κατηγορηματικώς, ότι ανέγραψαν την συγκεκριμένη φράση”.

 

 

Δεν έκαναν τίποτα

Στο δια ταύτα της αίτησης της η κυρία Φύτρου, σημειώνει την αδράνεια των αρμοδίων οι οποίοι αν και γνώριζαν αρκετές ώρες πριν την έναρξη της πυρκαγιάς, απογειώθηκαν τρία ελικόπτερα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα και κανένα για το Μάτι. «…έχει αποδειχθεί πλήρως από δημόσια έγγραφα και μάρτυρες, ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν αρκετές ώρες πριν την έναρξη της πυρκαγιάς για: α) τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, β) την επικινδυνότητα της κατάστασης, γ) τις γεωγραφικές συνθήκες και δ) τις δυνατότητες τους για πρόληψη και κατάσβεση, αλλά δεν έδρασαν αποδεχόμενοι το αποτέλεσμα. Άλλωστε από την ΥΕΜΠΣ απογειώθηκαν με τις ίδιες ανωτέρω συνθήκες τρία (3) ελικόπτερα για την Κινέτα. Δεν απογειώθηκε όμως κανένα για το Μάτι”.

 

Στην νέα αίτησή της η Βαρβάρα Φύτρου μέσω του συνηγόρου της, δικηγόρου Βασίλη Καπερνάρου παραθέτει όλα τα καινούργια στοιχεία. «Μετά και από τα … περιγραφόμενα νέα στοιχεία, τα οποία ανακαλύφθηκαν κατά την ανάκριση, οφείλετε να τα ανακοινώσετε εκ νέου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναμένοντας πλέον να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της, αφού δυστυχώς μέχρι σήμερα αρνείται» σημειώνει στην αίτησή του ο κ. Καπερνάρος.

 

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ