Από τις αρχές Φεβρουαρίου 2021 αναμένεται να αρχίσει να εφαρμόζεται το πρόγραμμα άσκησης ασκούμενων δικηγόρων στα Δικαστήρια, στις Εισαγγελίες και σε δικηγορικά γραφεία, όπως ενημέρωσε τους δικηγόρους το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μετά από συστηματική προσπάθεια πάνω από δύο ετών ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση 1.600 ασκούμενων δικηγόρων, με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Προς τούτο έχει αναπτυχθεί πληροφοριακό σύστημα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής:

α) από τους υποψήφιους ασκούμενους δικηγόρους και

β) από τις δικηγορικές εταιρείες/γραφεία,

το οποίο θα διαλειτουργεί με το πληροφοριακό σύστημα της Ολομέλειας (portal.olomeleia.gr). Θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι από τις 23.2.2018, η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος είχε διατυπώσει την θέση ότι πρέπει να ενταχθεί η απασχόληση ασκούμενων δικηγόρων σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος Απασχόλησης Νέων (ΠΑΝ).

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Δικαιοσύνης ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση του Προγράμματος άσκησης για ασκούμενους δικηγόρους στις γραμματείες των δικαστηρίων και σε δικηγορικά γραφεία.

Η επίσπευση του Προγράμματος και η άμεση ένταξη των ασκούμενων δικηγόρων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Απασχόλησης Νέων (ΠΑΝ) αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων, και περιελήφθη στα πορίσματά του.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθεί επιτυχώς το στάδιο υποβολής των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να ξεκινήσει απρόσκοπτα η πρακτική άσκηση των ασκούμενων δικηγόρων σύμφωνα με το Πρόγραμμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ