Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των γαλλικών νοσοκομείων αυξήθηκε κατά 68 χθες Κυριακή, φθάνοντας τους 5.341, καθώς η Γαλλία εισέρχεται σε νέο lockdown, το τρίτο κατά σειρά.

Την προηγουμένη, ο αριθμός των ασθενών που έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ – δείκτης κλειδί της πίεσης που υφίσταται το σύστημα υγείας – είχε αυξηθεί κατά 19.

Τα σχολεία και οι εμπορικές επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απόλυτα απαραίτητη θα κλείσουν στη Γαλλία για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ανακόψει την εξάπλωση του ιού και να αποτρέψει τον κίνδυνο υπερφόρτωσης των νοσοκομείων.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει υποσχεθεί να αυξήσει τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ και να επιταχύνει την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης.

Χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι άλλοι 185 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 96.678 νεκρούς από την εκδήλωσή της.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 66.794, ξεπερνώντας τα 4,8 εκατομμύρια. Το υπουργείο Υγείας δεν ανακοίνωσε νεότερα στοιχεία για τις μολύνσεις το Σάββατο, λόγω προβλημάτων στη συλλογή των δεδομένων.

Ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, ο Ζαν-Μισέλ Μπλανκέρ, τόνισε χθες Κυριακή, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι οι εκπαιδευτικοί και οι άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της παιδείας θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν από τα μέσα του Απριλίου.



ΠΗΓΗ