Ο Ιάπωνας σχεδιαστής, Kenzo, πέθανε σε ηλικία 81 ετών, τον περασμένο Οκτώβριο, νικημένος από τον κορονοϊό. Ωστόσο, το έργο του εξακολουθεί να σαγινεύει, κάτι που αποδείχθηκε από το γεγονός ότι η συλλογή τέχνης και τα έπιπλα του διαμερίσματός του στο Παρίσι συγκέντρωσαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε πριν από κάποια 24ωρα ο οίκος δημοπρασιών Artcurial.

Περίπου 600 αντικείμενα, που συνοψίζουν το προσωπικό σύμπαν του Κένζο Τακάντα, προτάθηκαν την προηγούμενη Τρίτη (11/05) και την Τετάρτη (12/05), όπως και η προσωπική συλλογή των δημιουργιών μόδας του στυλίστα.

Τα έπιπλα του διαμερίσματος του Kenzo εκτέθηκαν από τις 7 έως τις 10 Μαΐου στους χώρους του Artcurial, στο Παρίσι, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες. Ένα έκθεμα 13 φωτογραφιών του Γουίλιαμ Έγκλεστον, «Cadillac Portfolio», πλειοδοτήθηκε με το μεγαλύτερο ποσό, 46.800 ευρώ. Ένα μεγάλο ξύλινο άλογο, που ανάγεται στην κινεζική δυναστεία Χαν και το οποίο δέσποζε στο σαλόνι του Κένζο, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 41.600 ευρώ, το διπλάσιο από όσο είχε εκτιμηθεί.ΠΗΓΗ