Χάκερς κατάφεραν να κλέψουν τα δεδομένα περίπου 4,5 εκατομμυρίων επιβατών της Air India, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, η αεροπορική εταιρεία.

Ονόματα, αριθμοί τραπεζικών καρτών και πληροφορίες που περιέχονται στα διαβατήρια είναι μερικές από τις πληροφορίες που εκλάπησαν, ανέφερε η δημόσια εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Air India διαβεβαίωσε πως παίρνει μέτρα για την ασφάλεια των σέρβερ που έγιναν στόχοι σ’ αυτή τη μαζική κλοπή, ενώ έχει ταυτόχρονα καταφύγει σε ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια. Η εταιρεία ήρθε επίσης σε επαφή με τις εταιρείες των τραπεζικών καρτών.

«Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για τα προβλήματα που προκλήθηκαν και είμαστε ευτυχείς για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη των επιβατών μας», πρόσθεσε η εταιρεία.

Αεροπορικές εταιρείες έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια θύματα επιθέσεων πληροφορικής. Η British Airways είχε πληρώσει πέρυσι πρόστιμο 28 εκατ. δολαρίων, που της είχε επιβάλει η βρετανική ελεγκτική αρχή, μετά την απώλεια των δεδομένων περίπου 400.000 επιβατών το 2018 έπειτα από κυβερνοεπίθεση.

Πρόστιμο 700.000 δολαρίων είχε επιβληθεί στην ασιατική εταιρεία Cathay Pacific μετά την απώλεια δεδομένων περίπου εννέα εκατομμυρίων πελατών της το 2018.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet είχε ανακοινώσει πέρυσι πως χάκερ είχε κλέψει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δεδομένα περίπου εννέα εκατομμυρίων πελατών της.



ΠΗΓΗ