Ο πρίγκιπας Φίλιππος φορούσε συχνά τα ίδια μαύρα δερμάτινα παπούτσια που είχε βάλει και την ημέρα του γάμου του με τη μελλοντική βασίλισσα, όπως αποκαλύπτει η βρετανική Daily Mail.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή και θα κηδευτεί αύριο, Σάββατο, πρωτοφόρεσε τα παπούτσια στον γάμο του στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ. Συνέχισε να τα χρησιμοποιεί σε επίσημες περιστάσεις για περισσότερα από 70 χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα.

Την αγάπη του για το συγκεκριμένο ζευγάρι αποκάλυψε ο Λόρδος Karan Bilimoria, στενός φίλος του πρίγκιπα Φίλιππου. Ο ίδιος ανέφερε πως ο «προσγειωμένος» Δούκας προτιμούσε μια ταπεινή μπίρα από ένα ακριβό κρασί ή σαμπάνια.

Όπως δήλωσε στη MailOnline, «μου είπε κάποτε ότι φορούσε τα ίδια παπούτσια από την ημέρα που παντρεύτηκε. Ήμασταν ο ένας δίπλα στον άλλον και δέναμε τα κορδόνια μας όταν μου είπε ότι ήταν τα ίδια παπούτσια. Ήταν απίστευτο.

Ποιος ξέρει πόσες φορές θα πρέπει να άλλαξε τις σόλες ή να τα επισκεύασε; Αλλά ήταν τα αυθεντικά παπούτσια. Ήταν παραδοσιακά παπούτσια από μαύρο δέρμα. Είχε αυτά τα παπούτσια κυριολεκτικά για περισσότερα από 60 χρόνια.

Και αυτό εξαιτίας της συναισθηματικότητάς του. Ήταν αυτή η αυθεντικότητα που ήταν πάντα παρούσα. Δείχνει πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν. Έδειξε και πόσο υπέροχος σύζυγος ήταν επίσης. Ήταν πάντα ένα βήμα πίσω από τη βασίλισσα. Ήταν απολύτως τέλειος σε ό,τι έκανε. Ήταν μεγάλο στήριγμα για εκείνη και ήταν επίσης ένας σπουδαίος ηγέτης. Τα έκανε όλα».

Ο Λόρδος Bilimoria, ιδρυτής της Cobra Beer, και ο Δούκας έγιναν στενοί φίλοι, μια σχέση που θα κρατούσε για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η αποκάλυψη για τα παπούτσια έγινε το 2011 όταν ο Δούκας είχε προσκληθεί από τον Bilimoria σε μια εκδήλωση στο Λονδίνο, στη διάρκεια της οποίας είχε ζητηθεί από τους επισκέπτες να βγάλουν τα παπούτσια τους.



ΠΗΓΗ