«Βράζει» ο κορονοϊός στην Πολωνία με την κυβέρνηση να σκέφτεται πως είναι πιθανό να χρειαστεί να αυστηροποιήσει τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Στη χώρα όπως ανακοίνωσε ο ανώτερος σύμβουλος του πρωθυπουργού Μίχαλ Ντβόρτσικ καταγράφηκε σήμερα ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προχώρησε σε κλείσιμο των θεάτρων, των εμπορικών κέντρων, των ξενοδοχείων και των κινηματογράφων έπειτα από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που προκάλεσε η εμφάνιση της παραλλαγής του στελέχους του κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Ωστόσο υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για την αναγκαιότητα να επιβληθούν περισσότεροι περιορισμοί ενόψει των διακοπών του Πάσχα, όταν αναμένεται οι πολίτες να συρρέουν στις εκκλησίες και να συγκεντρώνονται στα σπίτια στην έντονα θρησκευόμενη αυτή καθολική χώρα.

«Αναμένουμε τα οριστικά στοιχεία, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα έχουμε πάνω από 29.000 νέα κρούσματα», δήλωσε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Polsat News ο Ντβόρτσικ.

Στην περίπτωση αυτή θα καταρριφθεί ο ημερήσιος αριθμός ρεκόρ των 27.875 νέων κρουσμάτων που είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι μπροστά σε αυτή την κατάσταση και θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις που θα τις επικοινωνήσουμε αύριο», πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς να αναφερθεί λεπτομερώς στο είδος των μέτρων.



ΠΗΓΗ