Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τον κορονοϊό και την κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία κρούουν η Ακαδημία Επιστημών Leopoldina και το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» ζητώντας αυστηροποίηση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, η Ακαδημία, η οποία είχε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας κληθεί από την κυβέρνηση να εκπονήσει το σχέδιο επιστροφής στην «κανονικότητα», ζήτησε – αυτή τη φορά με δική της πρωτοβουλία – να επιβληθεί «σκληρότερο lockdown», προκειμένου, όπως αναφέρει, να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εισηγούνται τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου, αλλά και να κλείσουν όλα τα καταστήματα εκτός από τα απολύτως απαραίτητα, κατά την περίοδο μεταξύ 24ης Δεκεμβρίου και 10ης Ιανουαρίου. Η Leopoldina συνιστά ακόμη να ενισχυθεί η τηλεργασία και να ακυρωθούν όλα τα προγραμματισμένα τουριστικά ταξίδια.

Μεταξύ των επιστημόνων που υπογράφουν την Έκθεση της Ακαδημίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité Κρίστιαν Ντρόστεν, αλλά και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ και ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου Κλέμενς Φούεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, χθες, Δευτέρα, και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής αυστηρότερων μέτρων.





ΠΗΓΗ