Η ίδια η έννοια της βασιλικής οικογένειας είναι η παράδοση και η εθιμοτυπία. Και για να διατηρηθεί αυτή η αίσθηση της παράδοσης, η βρετανική βασιλική οικογένεια τηρεί ένα πολύ συγκεκριμένο σύνολο κανόνων. Για παράδειγμα, οι γυναίκες μέλη της οικογένειας δεν επιτρέπεται να φορούν πολύχρωμα βερνίκια νυχιών, ενώ κανένας τους δεν μπορεί να βγάζει selfie με θαυμαστές.

Οι κανόνες που τους ακολουθούν σε όλη τους την ζωή, επεκτείνονται ακόμη και όταν βρίσκονται σε διακοπές, καθώς τα μέλη της βασιλικής οικογένειας υποχρεούνται να προσθέτουν ένα πολύ συγκεκριμένο outfit στις αποσκευές του, οπουδήποτε κι αν πηγαίνουν, σύμφωνα με το Reader’s Digest.

Αυτό δεν είναι άλλο από ένα μαύρο κοστούμι για τους άντρες και ταγέρ για τις γυναίκες. Και όσο παράλογο και παράξενο κι αν ακούγεται πίσω από την συγκεκριμένη παράδοση υπάρχει και κάποια λογική. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, λοιπόν, πρέπει να είναι προετοιμασμένα ανά πάσα ώρα και στιγμή με μια ενδυμασία… κηδείας, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιος θάνατος στην οικογένεια.

Φαίνεται ότι την συγκεκριμένη παράδοση την ξεκίνησε η βασίλισσα Ελισάβετ Β το 1952. Ενώ βρισκόταν σε βασιλική περιοδεία με τον πρίγκιπα Φίλιππο στην Κένυα ο πατέρας της, Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’, έφυγε από την ζωή. Το κατάλληλο μαύρο outfit δεν βρισκόταν στις αποσκευές της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κατέβει από το αεροπλάνο κατά την επιστροφή της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αντιθέτως, έπρεπε να περιμένει να της φέρουν τα κατάλληλα ρούχα πένθους, για να μπορέσει να αλλάξει στο αεροπλάνο και να βγει από αυτό.

Η αναμονή στο αεροπλάνο δεν ήταν και τόσο ιδανική για την Ελισάβετ, οπότε το «καταστροφικό» αυτό γεγονός αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία αυτού του νέου κανόνα, ο οποίος από τότε και στο εξής εφαρμόζεται από όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.



ΠΗΓΗ