Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού είναι το πιο διαδεδομένο μεταξύ αυτών των παραλλαγών που έχουν καταγραφεί στη Σιγκαπούρη και προκαλούν ανησυχία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, γεγονός που καταδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι είναι πιο μεταδοτικό από τα υπόλοιπα.

Ως τις 31 Μαΐου στη Σιγκαπούρη είχαν εντοπιστεί 449 εγχώρια κρούσματα covid-19 που οφείλονταν σε παραλλαγμένα στελέχη που προκαλούν ανησυχία. Από αυτά τα 428 αφορούσαν το στέλεχος Δέλτα και εννέα το Βήτα, που πρωτοεντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, επεσήμανε σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν για πρώτη φορά εγχώρια κρούσματα που οφείλονταν στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα στις αρχές Μαΐου, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Το στέλεχος αυτό του κορονοϊού προκαλεί ανησυχία παγκοσμίως καθώς ευθύνεται για ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων της covid-19 στις χώρες όπου έχει εντοπιστεί.

Η πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων, περιλαμβανομένων αυτών που οφείλονται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, ώθησαν τις αρχές της Σιγκαπούρης να επιβάλουν πιο αυστηρούς περιορισμούς στις κοινωνικές συγκεντρώσεις τον Μάιο. Τον μήνα αυτό καταγράφηκαν στη Σιγκαπούρη 476 εγχώρια κρούσματα της covid-19.

Έκτοτε ο αριθμός των μολύνσεων μειώνεται και σήμερα ανακοινώθηκαν μόλις δύο νέα κρούσματα κορονοϊού, ο χαμηλότερος αριθμός από τις αρχές Μαΐου, ενώ τα περιοριστικά μέτρα ενδέχεται να χαλαρώσουν μετά τις 13 Ιουνίου.

Συνολικά στην πόλη έχουν αναφερθεί περισσότερα από 62.000 κρούσματα covid-19, εγχώρια και εισαγόμενα, και 34 θάνατοι.



ΠΗΓΗ