Κανόνες συμπεριφοράς που αφορούν τα social media θα υιοθετήσει το Βιετνάμ, στοχεύοντας σε αναρτήσεις με θετικό περιεχόμενο για τη χώρα.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο εθνικός κώδικας δεοντολογίας απαγορεύει posts τα οποία παραβιάζουν το νόμο και «επηρεάζουν τα συμφέροντα του κράτους», ενώ εφαρμόζεται σε κρατικούς οργανισμούς, social media εταιρίες και όλους τους χρήστες τους στο Βιετνάμ.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί ο κώδικας ή αν θα έχει νομικές επιπτώσεις, ωστόσο το κυβερνών κόμμα του Βιετνάμ είναι γνωστό για τον περιορισμό των media, με αποκορύφωμα τη φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων και ακτιβιστών για posts σε Facebook και YouTube τα τελευταία χρόνια.

Το Βιετνάμ είναι μία μεγάλη αγορά για τα social media, αγγίζοντας τα 60 εκατομμύρια χρήστες για το Facebook και παράγοντας έσοδα $1 δισεκατομμυρίου κάθε χρόνο. Ο κώδικας δεοντολογίας απαιτεί από τις social media εταιρίες να “αντιμετωπίζουν τους χρήστες βάσει των νόμων του Βιετνάμ” όταν τους ζητείται από τις αρχές να αφαιρέσουν περιεχόμενο από τις πλατφόρμες τους.



ΠΗΓΗ