Ένας άντρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ που κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία μετέτρεψε τη δικαστική αίθουσα σε πανηγύρι.

Αρνήθηκε τον συνήγορο υπεράσπισης της πολιτείας και εκτελεί ο ίδιος χρέη δικηγόρου του εαυτού του. Κι έτσι εξέτασε ο ίδιος τον 11χρονο γιο του, ο οποίος απάντησε στον πατέρα του καταθέτοντας: «Με μαχαίρωσες».

«Με μαχαίρωσες»: Τι είπε ο 11χρονος γιος ενός πατέρα που κατηγορείται για διπλό φόνο

Ο Ronnie Oneal φέρεται να δολοφόνησε τη σύντροφό του και την 9χρονη κόρη τους, που έπασχε από εγκεφαλική παράλυση, και μετά μαχαίρωσε τον 8χρονο γιο τους, πριν παραδώσει το σπίτι τους στις φλόγες το 2018.

Το παιδί γλίτωσε και κατέθεσε την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης στο δικαστήριο του πατέρα του. Είναι μάρτυρας κατηγορίας στην ανατριχιαστική υπόθεση.

Όταν έφτασε η σειρά του Oneal να εξετάσει τον μάρτυρα, ρώτησε τον γιο του: «Σου έκανα κακό εκείνο το βράδυ;», «ναι», αποκρίθηκε ο 11χρονος. «Πώς σου έκανα κακό;», επανήλθε ο δικηγόρος-κατηγορούμενος, «με μαχαίρωσες», του απάντησε ο γιος του χωρίς περιστροφές.

Ο Oneal επιμένει πως τα αποδεικτικά που έχει προσκομίσει η εισαγγελία είναι πλαστά και κατασκευασμένα. «Μοιάζει να είμαι μόνος, αλλά με υποστηρίζει ο παντοδύναμος Θεός», με τέτοια επιχειρήματα προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι θα αποδείξει πως ο Oneal πυροβόλησε τη σύντροφό του Kenyatta Barron, πριν την ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου. Κατόπιν πήγε στο άλλο δωμάτιο και σκότωσε την κόρη του με έναν μπαλτά, πριν μαχαιρώσει τον γιο του.

Εκείνος λέει πως σκότωσε την Barron σε αυτοάμυνα, μετά τη θανάσιμη επίθεση που έκανε εκείνη στα παιδιά της. Ο 11χρονος επιβεβαιώνει ωστόσο τον εισαγγελέα.

«Τα πρώτα λόγια που βγήκαν από το στόμα αυτού του γενναίου αγοριού ήταν: ‘‘Ο μπαμπάς μου σκότωσε τη μαμά μου’’», δήλωσε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας Scott Harmon.

Στο δικαστήριο έχει κατατεθεί και το ηχητικό απόσπασμα του τηλεφωνήματος της μητέρας στην αστυνομία, όταν την πυροβόλησε εκείνος.

Αν καταδικαστεί, ο Oneal αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή



ΠΗΓΗ