Πήγαν να ελέγξουν ότι όλα είναι καλά σε ένα σπίτι και κατέληξαν να συλλάβουν μια γυναίκα που ήταν γυμνή μέσα στο διαμέρισμά της.

Γι’ αυτό και ό,τι ακολούθησε εκείνον τον Μάιο του 2014 θα πληρώσει τώρα αποζημίωση στην Carolyn O’Neal η κομητεία του Κολοράντο. Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για την οδύσσειά της κατά του γραφείου του σερίφη και η υπόθεση ολοκληρώθηκε προσφάτως, με την ίδια να δικαιώνεται και να της επιδικάζεται αποζημίωση 2,4 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Denver Post», οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση για μια γυναίκα που ίσως έκανε κακό στον εαυτό της. Η O’Neal διαβεβαίωσε τους αστυνομικούς ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει τον εαυτό της. Ήταν γυμνή γιατί ετοιμαζόταν απλώς να κάνει ένα μπάνιο.

Οι αστυνομικοί μπήκαν ωστόσο στο διαμέρισμα, παίρνοντας το κλειδί από τον επιστάτη, την έριξαν στο κρεβάτι και τη συνέλαβαν. Γυμνή ήταν ακόμα όταν την πήγαν στο κρατητήριο και την έδεσαν για πολλές ώρες σε μια καρέκλα.

Έφτασαν μάλιστα να κάνουν χρήση του Taser δύο φορές εναντίον της, ενώ ήταν δεμένη χειροπόδαρα στην καρέκλα.

«Ήταν εξωφρενική ιστορία», δήλωσε ο δικηγόρος της, David Lane, στην «Denver Post», «αστυνομικοί που πίστεψαν πως είναι υπεράνω του νόμου χτυπήθηκαν αλύπητα από το δικαστήριο».

Το πολιτειακό δικαστήριο αποφάσισε πέρυσι αποζημίωση 3,6 εκατ. δολαρίων για την O’Neal, ο ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε κατόπιν πως τα 2,1 εκατ. ήταν καλό ποσό και στην έφεση που κατέθεσαν και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να τα βρουν εξωδικαστικά.





ΠΗΓΗ