Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες με… αποδείξεις

Οι μαθητές Λυκείου επέστρεψαν στις τάξεις τους, όπως και οι καθηγητές τους, καθώς πλέον είναι δυνατή η δια ζώσης διδασκαλία, χάρη στα self tests που πραγματοποιούνται. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, τα τεστ θα πρέπει να διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη ημέρα της Δευτέρας και Πέμπτης.

Παρίσι, Γαλλία: Τρέξιμο για τα εμβόλια και μέσα στις ΜΕΘ

Η Ευρώπη είναι ανήσυχη μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, οι οποίες «φρενάρουν» την εκστρατεία στη γηραιά ήπειρο. Παράλληλα, η Γαλλία και οι Αρχές της έχουν να πονοκεφαλιάζουν και για την αύξηση των ανθρώπων που βρίσκονται σε ΜΕΘ λόγω κορονοϊού, που στη διάρκεια της εβδομάδας πλησίασε τους 6.000, με τα αποτελέσματα του πανεθνικού lockdown να μην είναι ακόμη ορατά.

Λονδίνο, Αγγλία: Ένα τελευταίο «αντίο» στον πρίγκιπα Φίλιππο

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών και 10 μηνών άφησε την προηγούμενη Παρασκευή (09/04) ο πρίγκιπας Φίλιππος. Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ για πάνω από 7 δεκαετίες, που είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, πέθανε στο κάστρο του Ουίνσδορ και σκόρπισε τη θλίψη στη Μεγάλη Βρετανία, με αρκετούς πολίτες να σπεύδουν στο Μπάκιγχαμ για να του πουν το τελευταίο «αντίο», πριν την κηδεία του που θα γίνει σήμερα.

Τα ανάκτορα έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την κηδεία, αλλά και τα ονόματα των 30 καλεσμένων που θα παρευρεθούν στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου. Τα τέσσερα παιδιά του δούκα του Εδιμβούργου θα περπατήσουν δίπλα στο φέρετρο του, ενώ το ενδυματολογικό πρωτόκολλο προβλέπει οι παρευρισκόμενοι να φορούν παλτό με μετάλλια, ή καθημερινό φόρεμα, αλλά όχι στρατιωτική στολή.

Λιέγη, Βέλγιο: «Μάχη» με την πανδημία, αλλά και για την κανονικότητα

Στις 8 Μαΐου ανοίγει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους στο Βέλγιο, όπως αποφάσισε εντός της εβδομάδας η Επιτροπή Διαβούλευσης μετά από επτά ώρες συζητήσεων. Τότε, θα σταματήσει να ισχύει και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, την ώρα που η κατάσταση στα νοσοκομεία λόγω του ιού είναι εξαιρετικά δύσκολη με τις μολύνσεις να φτάνουν στο εκατομμύριο και τους θανάτους να ξεπερνούν τους 23.600.

Ναϊρόμπι, Κένυα: Ντυμένος «χάρος» για… εκπαιδευτικούς λόγους

Ένας 35χρονος στην πρωτεύουσα της Κένυας φόρεσε στολή σκελετού, τη μάσκα του Scream που γράφει πάνω της «Mr Covid» και βγήκε στους δρόμους για να προτρέψει τον κόσμο να φορά μάσκες, να κρατά αποστάσεις και γενικότερα να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, καθώς οι πολίτες φαίνεται να έχουν πάρει κάπως αψήφιστα την πανδημία.

Μινεάπολη, ΗΠΑ: Μια πόλη που «φλέγεται» μόνιμα το τελευταίο διάστημα

Ένας αστυνομικός έλεγχος κατέληξε για άλλη μια φορά σε τραγωδία στη Μινεάπολη, με θύμα έναν 20χρονο, τον Ντάντε Ράιτ, ο οποίος προσπάθησε να ξεφύγει και κατέληξε να χάσει τη ζωή του. Η επίσημη εκδοχή είναι πως το περιστατικό έγινε λόγω λάθους, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να πείθει μεγάλη μερίδα πολιτών που βγήκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί, με την κατάσταση να ξεφεύγει.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Μια σπάνια τιμή που θα προτιμούσε να μην είχε

Στη Ροτόντα του Καπιτωλίου θάφτηκε ο 18χρονος αστυνομικός -πατέρας δύο παιδιών- που σκοτώθηκε στις αρχές του μήνα, όταν οδηγός αυτοκινήτου έριξε το όχημά του πάνω στη φρουρά του συγκροτήματος και απείλησε με ένα μαχαίρι. Μόνο σε άλλους πέντε ανθρώπους έχει γίνει αυτή η τιμή μετά τη θεσμοθέτησή της το 1998, ωστόσο ο ίδιος και όσοι τον αγαπούσαν θα προτιμούσαν να είναι ζωντανός.

Βαλιλαμπού, Άγιος Βικέντιος: Όπου φύγει φύγει μόνο… για εμβολιασμένους

Το ηφαίστειο Λα Σουφριέρ εξερράγη και η κυβέρνηση στον Άγιο Βικέντιο έδωσε την εντολή σε χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς διαφεύγουν με κρουαζιερόπλοια, ωστόσο μόνο όσοι εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού θα επιτρεπόταν να πάνε με αυτόν τον τρόπο στα γειτονικά νησιά της Αγίας Λουκίας, της Γρενάδας, των Μπαρμπέιντος και της Αντίγκουα.

Πακάγια, Γουατεμάλα: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» με τη λάβα

Τις επιπτώσεις που προκαλεί ένα ηφαίστειο βιώνουν ακόμη οι κάτοικοι της περιοχής Πακάγια στη Γουατεμάλα. Ενώ η έκρηξη έγινε στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ποσότητες λάβας συνεχίζουν να τρέχουν σαν ποτάμια, με τον κόσμο να… παλευέι με το θηρίο, που του κάνει πολύ πιο δύσκολη την καθημερινότητα.

Τόκιο, Ιαπωνία: Πίσω από τους ολυμπιακούς κύκλους κρύβεται η αβεβαιότητα

Λιγότερες από 100 ημέρες απομένουν από την τελετή έναρξης των εξ αναβολής Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ωστόσο τα «μαύρα σύννεφα» του κορονοϊού εξακολουθούν να σκιάζουν το μεγάλο αθλητικό γεγονός. Την ιαπωνική πρωτεύουσα φαίνεται να συνοδεύει μια κατάραγύρω από τη διοργάνωση και μένει να φανεί εάν θα επαληθευτεί ξανά.

Ντόρτμουντ, Γερμανία: Άλλη η αίσθηση χωρίς τον κόσμο στις εξέδρες

Γνωστές έγιναν μέσα στην εβδομάδα οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν στα ημιτελικά του Champions League 2020-21. Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι πήραν το «εισιτήριο», ωστόσο η έλλειψη του κόσμου από τις εξέδρες είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Ειδικά για Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ και Μπάγερν που αποκλείστηκαν, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα.



ΠΗΓΗ