Να καταδικάσει όσα συνέβησαν χθες με την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο καλεί τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ, κατηγορώντας τον πως τα σχόλιά του οδήγησαν ευθέως στη βία.

Η Πατέλ χαρακτήρισε «τρομερή πέρα από αυτό που μπορεί να εκφραστεί με λέξεις» την εισβολή στο Καπιτώλιο. «Θα πρέπει οπωσδήποτε να καταδικάσει όλα αυτά που έγιναν» δήλωσε για τον Τραμπ στο Sky News.

«Έκανε μια δήλωση χθες και αυτή συνέβαλε πολύ λίγο στην αποκλιμάκωση της κατάστασης. Ο προκλητικός λόγος είναι κάτι που είναι απολύτως λάθος» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η ρητορική του Τραμπ για την αμφισβήτηση της ήττας του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές οδήγησε ευθέως στην βία στο Καπιτώλιο, υπογράμμισε παράλληλα η Πατέλ σε δηλώσεις που έκανε στο BBC TV.

«Τα σχόλιά του οδήγησαν ευθέως στη βία και μέχρι στιγμής δεν έχει καταδικάσει τη βία αυτή και αυτό είναι απολύτως λάθος» υπογράμμισε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είχε χαρακτηρίσει αργά χθες το βράδυ «επαίσχυντες» τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR





ΠΗΓΗ