Η εισαγγελία του Νιου Τζέρσεϊ δεν θα απαγγείλει τελικά κατηγορίες στον ιδιοκτήτη των δύο πίτμπουλ που τρύπωσαν στην αυλή του γείτονα και κατασπάραξαν μέχρι θανάτου ένα παιδί 3 ετών που έπαιζε αμέριμνο στον κήπο του σπιτιού του.

Κατόπιν στράφηκαν στη μητέρα του, την οποία τραυμάτισαν σοβαρά.

Το σκεπτικό της εισαγγελέως Yolanda Ciccone, σύμφωνα με το οποίο δεν ζητά τη δίωξη του άντρα για τον θάνατο του 3χρονου Aziz Ahmed στις 16 Μαρτίου, ήταν το εξής: «Σε αυτή την υπόθεση, και με βάση τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες σε αυτή τη φάση, μοιάζει σαν να μην παραβιάστηκε κανένας νόμος. Συνεπώς, και παρά τις δικαιολογημένες εκκλήσεις για δικαιοσύνη, δεν θα ασκηθεί καμία δίωξη», γράφει η Ciccone.

Ο μικρός ήταν με τη μητέρα του στην αυλή του σπιτιού τους. Τα σκυλιά του γείτονα βρήκαν τρόπο και μπήκαν στην αυλή της οικογένειας, παραβιάζοντας την περίφραξη και προχωρώντας σε άμεση επίθεση στο παιδί και τη μαμά του.

Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τα πυροβολήσουν για να προσφέρουν στα δύο θύματα τις πρώτες βοήθειες. Τα πίτμπουλ υποβλήθηκαν αργότερα σε ευθανασία.

Η εισαγγελέας δεν είδε ωστόσο έγκλημα. Γράφει πως δεν υπήρξαν ευρήματα για «ηθελημένη, εσκεμμένη εγκληματική συμπεριφορά ή αμέλεια» εκ μέρους του ιδιοκτήτη των σκύλων.

Πηγή κοντά στην οικογένεια του Ahmed δήλωσε σε τοπικό μέσο του Νιου Τζέρσεϊ πως η οικογένεια «είναι συντετριμμένη» από την απόφαση.

«Αν δεν υπάρχει νόμος, θα παλέψουμε για να φτιαχτεί ένας νόμος. Είναι άδικο. Ασκούν διώξεις αν αφήσεις το σκυλί σου να τα κάνει στο γκαζόν του γείτονα, κάτι που δεν κοστίζει σε κάποιον τη ζωή του».



ΠΗΓΗ