Συγκίνηση προκαλεί μια αυτοσχέδια λύση σε νοσοκομείο της Βραζιλίας που έχει ως στόχο να προσφέρει παρηγοριά σε ασθενείς με κορονοϊό και να μην αισθάνονται μόνοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ.

Μια εικόνα που αναρτήθηκε στα social media δείχνει το χέρι ενός ασθενή σε κρεβάτι νοσοκομείο. Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο λαστιχένια γάντια, γεμάτα με ζεστό νερό.

Πρόκειται για μια λύση που προέκυψε με στόχο να προσομοιώσει την ανθρώπινη επαφή για ανθρώπους με κορονοϊό που βρίσκονται σε θάλαμο απομόνωσης, γράφει η Daily Mail.

Η Βραζιλία έχει δεχτεί ιδιαίτερο πλήγμα από την πανδημία και ακολουθεί τις ΗΠΑ στον επίσημο αριθμό θανάτων από Covid-19, καταγράφοντας 361.000 θανάτους, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins University.

Η εικόνα που συγκίνησε

Ο Sadiq Bhat ανάρτησε την εικόνα στο Twitter και το εξής σχόλιο: «Το χέρι του Θεού –νοσοκόμες προσπαθούν να προσφέρουν παρηγοριά σε απομονωμένους ασθενείς με κορονοϊό στη Βραζιλία.

Δύο γάντια μιας χρήσης δεμένα, γεμάτα με ζεστό νερό, προσομοιώνοντας την αδύνατη ανθρώπινη επαφή. Χαιρετίστε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής και να θυμάστε τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο μας».

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επαίνεσαν τις προσπάθειες των υγειονομικών, με έναν από αυτούς να σχολιάζει: «Σε ευχαριστώ που μοιράστηκε αυτή την καταπληκτική βραζιλιάνικη ιδέα που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας για να προσφέρει την ελάχιστη δυνατή άνεση σε θύματα με κορονοϊό σε όλο τον κόσμο. Μπράβο στις νοσοκόμες της Βραζιλίας».

«Πόσο υπέροχα δημιουργικό και συμπονετικό» σχολίασε ένας άλλος.





ΠΗΓΗ