Έναν άστεγο άνδρα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας ασιατικής καταγωγής στο κέντρο του Μανχάταν συνέλαβε η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Η άγρια επίθεση είχε καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο δημοσίευσε η αστυνομία, προκαλώντας σοκ για την έκρηξη βίας σε βάρος των Αμερικανών ασιατικής καταγωγής.

Ο 38χρονος Μπράντον Έλιοτ συνελήφθη τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη και κατηγορείται για επίθεση «υποκινούμενη από μίσος» όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, διέμενε σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην Τάιμς Σκουέρ, το οποίο σήμερα φιλοξενεί αστέγους.

Πολλά ξενοδοχεία της περιοχής, που παραμένουν άδεια λόγω της πανδημίας, έχουν μετατραπεί σε κέντρα φιλοξενίας. Ο ύποπτος έχει βαρύ ποινικό μητρώο: έμεινε 17 χρόνια στη φυλακή, από το 2002 μέχρι το 2019, επειδή μαχαίρωσε και σκότωσε τη μητέρα του μπροστά στα μάτια της πεντάχρονης, τότε, αδελφής του.

Η 65χρονη γυναίκα δέχτηκε την επίθεση τη Δευτέρα, λίγο πριν από το μεσημέρι, ενώ ήταν στον δρόμο και πήγαινε στην εκκλησία. Στα πλάνα που τραβήχθηκαν από τις κάμερες ασφαλείας, μέσα από ένα κτίριο, διακρίνεται να περπατάει όταν, ξαφνικά, την πλησιάζει ένας άνδρας, τη ρίχνει στο έδαφος με μια κλοτσιά και κατόπιν τη χτυπάει πολλές φορές στο κεφάλι. Χθες, η αστυνομία διευκρίνισε ότι ο δράστης εκτόξευσε πολλές ύβρεις σε βάρος της, λόγω της καταγωγής της.

Το βίντεο που είχε δημοσιευθεί:

Η αστυνομία ανήρτησε το βίντεο και φωτογραφίες του δράστη στο Twitter, ζητώντας πληροφορίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Κάτοικοι της περιοχής αναγνώρισαν τον άστεγο και οδήγησαν τις αρχές στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει τη λεκάνη της και έφερε διάφορα άλλα τραύματα.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο καταδίκασε τη «φρικτή» και «απαίσια» επίθεση ενώ ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο, προειδοποίησε ότι η βία σε βάρος των ανθρώπων ασιατικής καταγωγής εξελίσσεται σε «επιδημία» στις ΗΠΑ.





ΠΗΓΗ