Για την αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης μίλησε η Ιταλίδα υπουργός, αρμόδια για τον ιταλικό Νότο, Μάρα Καρφάνια, τονίζοντας πως η χώρα της επιδιώκει συνεργασία με την Ελλάδα στον πολιτιστικό τομέα.

«Από το Ταμείο Ανάκαμψης η Κάτω Ιταλία θα λάβει 82 δισεκατομμύρια ευρώ, στα οποία θα προστεθούν άλλα 18 δισεκατομμύρια από διάφορα άλλα κονδύλια. Είναι μια μοναδική ευκαιρία και για τον λόγο αυτό η επιφυλακή μας, για να αποφύγουμε παρεισδύσεις της μαφίας, θα είναι ύψιστη», δήλωσε η Καρφάνια, μιλώντας στους ξένους δημοσιογράφους που εργάζονται στην Ιταλία.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων τόνισε ότι «η Ιταλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει νέα έμφαση στον τομέα του πολιτισμού, ο οποίος επλήγη πολύ έντονα από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κορονοϊού».

«Στον πολιτιστικό τομέα θα δοθεί μεγάλη έμφαση στη συνεργασία με φίλες χώρες, αρχίζοντας από την Ελλάδα και την Ισπανία»

«Στον πολιτιστικό τομέα, θα δοθεί μεγάλη έμφαση στη συνεργασία με φίλες χώρες, αρχίζοντας από την Ελλάδα και την Ισπανία» είπε διότι όπως πρόσθεσε: «πρόκειται για βασικής σημασίας κίνηση, και η όλη ιδέα για συνεργασία με τις μεσογειακές χώρες πρέπει να αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά».

Σύμφωνα με την υπουργό, αρμόδια για τον ιταλικό Νότο, οι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης των νέων στην Κάτω Ιταλία κατά 4%, και των γυναικών κατά 5,5%.

Τέλος, σε ότι αφορά την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι (η οποία αποτελείται από τεχνοκράτες και πολιτικούς) η κ. Καρφάνια τόνισε ότι «αποτελεί μια εξαιρετική απάντηση, σε μια φάση η οποία αποτελεί εξαίρεση. Μια απάντηση με την οποία τα κόμματα έβαλαν στην άκρη το συμφέρον τους, υπέρ του αισθήματος ευθύνης και του γενικότερου συμφέροντος της χώρας».



ΠΗΓΗ