Τον ομόλογό του της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, υποδέχθηκε σήμερα (28/05) στο Σότσι ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μάλιστα, πρόεδρος της Ρωσίας επαίνεσε τα «συγκεκριμένα αποτελέσματα» της προσέγγισης με το Μινσκ.

«Χτίζουμε μια ενισχυμένη Ένωση» μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας, δήλωσε ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Κινούμαστε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση (…) και αυτό το έργο φέρνει ήδη συγκεκριμένα αποτελέσματα για τους πολίτες μας». Ωστόσο, κάτι τέτοιο «δεν πρέπει να γίνει βιαστικά».

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε ως «συναισθηματική έκρηξη» τα όσα συνέβησαν γύρω από τη Λευκορωσία μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ του αεροσκάφους της Ryanair, όπου συνελήφθη ο αντιφρονών δημοσιογράφος, Ρομάν Προτασέβιτς.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος στην αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους του προέδρου της Βολιβίας το 2013 στο αεροδρόμιο της Βιέννης, είπε ότι από τη Δύση δεν υπήρξε τότε καμία αντίδραση.

Τέλος, ο Πούτιν πρότεινε στον Λευκορώσο πρόεδρο να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα, η οποία στο Σότσι -όπως είπε- γίνεται όλο και πιο ζεστή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό το χρονικό διάστημα «θα συμβάλλει επίσης στην επίτευξη αποτελεσμάτων» της συνάντησης.



ΠΗΓΗ