Ανακοίνωση προς τους δημοσιογράφους αναφορικά με την άτυπη πενταμερή συνάντηση που διεξάγεται στη Γενεύη για το Κυπριακό εξέδωσε ο ΟΗΕ.

«Η άτυπη συνάντηση 5+1 για το Κυπριακό ξεκίνησε στη Γενεύη πριν από λίγες ώρες. Όπως γνωρίζετε, ο Γενικός Γραμματέας αποφάσισε να διοργανώσει αυτή τη συνάντηση μετά από διαβουλεύσεις που διεξήγαγε εκ μέρους του τους τελευταίους μήνες, η βοηθός γενική γραμματέας, Jane Holl Lute», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Farhan Haq, ενώ μίλησε και για τις διμερείς συναντήσεις του γγ με τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς και το δείπνο που οργανώθηκε.

«Την Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση της ολομέλειας με τα πέντε μέρη και στη συνέχεια, το απόγευμα, αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με κάθε μια από τις πέντε αντιπροσωπείες» σημείωσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Αργότερα το βράδυ, ο κ. Γκουτέρες θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο για τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών. Περισσότερες συναντήσεις αναμένονται την Πέμπτη, για τις οποίες θα δημοσιεύσουμε λεπτομέρειες αργότερα.

Σκοπός της συνάντησης θα είναι να προσδιορίσει αν υπάρχει κοινό έδαφος για να διαπραγματευτούν τα μέρη μια βιώσιμη, διαρκή λύση στο Κυπριακό ζήτημα, εντός ενός προβλέψιμου ορίζοντα» ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ.



ΠΗΓΗ