H πρώην σύζυγος του καταδικασμένου αστυνομικού για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ ήταν μια βασίλισσα της ομορφιάς που τον χώρισε 3 μέρες μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού.

Η Kellie May Xiong Chauvin, που στέφθηκε Μις Μινεσότα το 2019, χώρισε από τον Ντέρεκ Σόβιν στις 28 Μαΐου 2020, τρεις μόλις μέρες μετά το μοιραίο περιστατικό, για το οποίο καταδικάστηκε την Τρίτη.

O δικηγόρος της είχε δηλώσει ότι η Kellie ήταν «συντετριμμένη» από το μοιραίο περιστατικό που προκάλεσε τον θάνατο του Φλόιντ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του αδικοχαμένου Αφροαμερικανού.

Στον διακανονισμό της περιουσίας τους, ο δικαστής έδωσε στην Kellie το μεγαλύτερο ποσό της αποζημίωσης για τα δύο σπίτια του ζεύγους που είχαν υποστεί βανδαλισμούς, αλλά και 704.000 δολάρια σε μετρητό. Ο Σόβιν έμεινε με τα υπόλοιπα 420.000 δολάρια.

Ποια είναι η Kellie May

Γεννημένη στο Λάος το 1974, η Kellie μετακόμισε οικογενειακώς στην Ταϊλάνδη τρία χρόνια μετά τη γέννησή της ως πρόσφυγες. Η οικογένεια έφτασε στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ το 1980.

Η ίδια δήλωσε ωστόσο σε συνέντευξή της ότι συνέχιζαν να ζουν ως πρόσφυγες: «Τη λένε ‘‘γη της ελευθερίας’’, αλλά εγώ ακόμα νιώθω πως δεν είμαστε ελεύθεροι», είπε το 2018, «δεν ξέραμε αγγλικά. Οι γονείς μας δεν μας άφηναν να βγαίνουμε από το σπίτι, επειδή δεν εμπιστεύονταν τον κόσμο».

Οι γονείς της κανόνισαν ένα συνοικέσιο όταν ήταν 17 ετών και την πάντρεψαν. Η Kellie απέκτησε δύο παιδιά από τον γάμο της, ο οποίος έληξε 10 χρόνια αργότερα, με κατηγορίες από την ίδια για ενδοοικογενειακή βία.

Η 27χρονη τότε μετακόμισε στη Μινεσότα και σπούδασε, βρίσκοντας δουλειά σε νοσοκομείο. Εκεί γνώρισε τον δεύτερο σύζυγό της, στο ίδιο νοσοκομείο που χρόνια αργότερα θα επιβεβαιωνόταν ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν την είδε μια μέρα που έφερε έναν ύποπτο στο νοσοκομείο και της ζήτησε να βγούνε. «Κάτω από αυτή τη στολή, κρύβεται ένας τρυφερός άντρας», είχε πει εκείνη για τον άντρα της το 2018, «είναι τόσο ευγενικός. Ανοίγει πάντα την πόρτα για μένα, μου φοράει πάντα το παλτό μου».

Το ζευγάρι δεν απέκτησε παιδιά.



ΠΗΓΗ