Είναι πολύ πιθανόν ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία υπάρχει επίσης στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI), σημειώνοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη φανεί από τα στοιχεία.

Ο επικεφαλής του ινστιτούτου Λόταρ Βίλερ απηύθυνε επίσης έκκληση στους Γερμανούς να διατηρήσουν τις επαφές τους με άλλους ανθρώπους στο απολύτως ελάχιστο και να μην ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα ώστε να υπάρξει προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της COVID-19.

«Θα πάρει μερικές εβδομάδες για να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων (…) και για να μειωθεί ο αριθμός των νεκρών», σημείωσε επίσης ο επικεφαλής του RKI σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Έως τις 26 Δεκεμβρίου αναμένεται ότι θα έχει εγκριθεί το εμβόλιο στη Γαλλία

Στο μεταξύ, οι ρυθμιστικές αρχές της Γαλλίας αναμένεται να έχουν εγκρίνει το εμβόλιο κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech έως τις 26 Δεκεμβρίου μετά την έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Η Γαλλία προγραμματίζει να αρχίσει το πρόγραμμά της εμβολιασμών κατά της COVID-19 την Κυριακή.

Ο Βεράν επανέλαβε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία κυκλοφορεί στη Γαλλία.





ΠΗΓΗ