Ο Κολομβιανός υπουργός Οικονομικών, Αλμπέρτο Καρασκίλια ανακοίνωσε χθες ότι υπέβαλε την παραίτησή του αφού η κυβέρνηση απέσυρε μια αμφιλεγόμενη φορολογική μεταρρύθμιση εν μέσω πολυήμερων, μαζικών και αιματηρών διαδηλώσεων και σθεναρής αντίστασης κατά του νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο.

Ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας, Ιβάν Ντούκε επέμεινε την Κυριακή πως είναι αναγκαίο να υπάρξει μεταρρύθμιση για να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα, ωστόσο τόνισε πως ένα νομοσχέδιο θα είναι προϊόν συναίνεσης μεταξύ εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, των πολιτικών κομμάτων και της κοινωνίας των πολιτών.

«Η συνέχιση παρουσίας μου στην κυβέρνηση θα περιπλέξει την ταχεία και αποτελεσματική οικοδόμηση της απαραίτητης συναίνεσης», ανέφερε ο Καρασκίλια στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 800 τραυματίστηκαν κατά τις διαδηλώσεις των τελευταίων πέντε ημερών εναντίον του νομοσχεδίου, με την κυβέρνηση να διατάζει την ανάπτυξη του στρατού σε κάποιες πόλεις.



ΠΗΓΗ