Να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού μέχρι τις 29 Ιουνίου, μετά την άνοδο του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων αποφάσισαν οι αρχές της Μόσχα.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν θα απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή περισσότερων των 1.000 ατόμων, ενώ εστιατόρια και καφέ θα κλείνουν το βράδυ. Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα κλείσουν οι περιοχές όπου συγκεντρώνονταν οι οπαδοί για να παρακολουθήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Ο Σομπιάνιν είχε υπογραμμίσει αυτή την εβδομάδα ότι η Μόσχα είναι αντιμέτωπη με ένα νέο, πιο επιθετικό και μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού.

Νωρίτερα τον Ιούνιο ο δήμαρχος της Μόσχας είχε ανακοινώσει ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της covid-19 για τους εργαζόμενους σε κάποιου τομείς και είχε κηρύξει αυτή την εβδομάδα «μη εργασίας». Οι επιχειρήσεις θα επαναλειτουργήσουν στη Μόσχα από τη Δευτέρα, επεσήμανε ο Σομπιάνιν.



ΠΗΓΗ